10% dintre preşedinţii secţiilor de votare au depus cereri de retragere la scrutinul din 26 mai

Data publicare: Marti, 21 Mai, 2019 Total: 1133 accesari

10% dintre preşedinţii secţiilor de votare au depus cereri de retragere la scrutinul din 26 mai

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Arad, Cosmin Branc, a declarat, luni, pentru Agerpres,că nu mai puțin de 40 de președinți de secții de votare din totalul de 437, au depus cereri de retragere de la alegerile europarlamentare şi referendum, invocând motive medicale, personale sau faptul că sunt plecaţi din localităţi în perioada alegerilor.

 

„Până luni, am analizat 38 dintre cereri şi toate au fost admise, pentru că persoanele în cauză au justificat cu documente retragerea, fiind vorba în special de motive medicale sau personale, cum ar fi că sunt plecaţi din localităţile respective. Două cereri vor fi analizate marţi, însă, conform legislaţiei, astfel de cereri se pot depune chiar şi în ziua votului, evident doar pentru motive foarte bine întemeiate, fiind cazuri excepţionale“, a declarat Cosmin Branc Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Arad.

 

În urma acestei situații, s-au fost organizat mai multe runde de tragere la sorţi pentru completarea locurilor rămase libere.