USR dă cu clor în ochii electoratului

Data publicare: Luni, 20 Mai, 2019 Total: 1336 accesari

USR dă cu clor în ochii electoratului

Mare scandal mare pe reţelele de socializare, unde distinşii reprezentanţi ai USR au găsit marea corupţie: sunt umflate preţurile la clorul folosit pentru bazinele de la ştrand. Ca să demonstreze asta, au prezentat comparaţii între preţul de achiziţie găsit pe net şi ceea ce au mai găsit ei pe bulevardul internetului, aşa cum şade bine partidului construit din supărările de pe reţelele de socializare. Am contactat autorităţile, să vedem cum stă treaba cu ştrandul.


Nicolae Mehelean, cel care administrează baza arădeană, ne-a dat un rspuns detaliat, din care încercăm să sintetizăm: administraţia foloseşte un clor stabilizat pentru piscine, cu concentraţie de 18% clor activ, care costă 4,69 de lei + TVA, preţ identic cu cel de anul trecut (include transportul şi manipularea, pentru care este nevoie de autorizaţii speciale). Valabilitatea este de 90 de zile, un alt element important atunci când se discută preţul.


De ce este nevoie de un clor special? Piscinele de la ştrand au o capacitate mare, 6 milioane de litri de apă, sunt zile în care intră în bazine mii de oameni, în special în cele cu tobogane, de unde reiese că este nevoie de produse de calitate, pentru că există o responsabilitate importantă pentru sănătatea publică.


Numărul mare al oamenilor care intră în bazine, faptul că sunt în aer liber, praful adus de vânt, temperaturile mari fac să nu comparăm utilizarea cu piscine închise. Şi în niciun caz cu clorul folosit pentru uz casnic. În fiecare zi, în bazinele de la ştrand se schimbă 10-15% apă schimbată, în special pentru că se curăţă filtrele. Nicolae Mehelean ne-a spus că nu a avut niciodată probleme din cauza produselor utilizate, nu se fac iritaţii ale ochilor, ale pielii pentru că se folosesc produse de calitate, pentru sănătatea arădenilor. Evident, cei de la USR nu au fost curioşi să întrebe, să ceară informaţii înainte să aducă acuzaţii grave.


Primarul Gheorghe Falcă s-a dovedit deranjat de acuzaţiile aduse de USR. „Cred totuşi că avem o responsabilitate – să le oferim arădenilor condiţiile cele mai bune, să oferim siguranţă copiilor şi tuturor celor care iubesc ştrandul şi se simt bine acolo. Cei de la USR vor să îşi bage câteva voturi în urne, pentru asta se ţin de mână cu cei de la PSD şi mă atacă pe mine. Vreau să văd cum va arăta ziua în care vor veni să facă o alianţă la guvernare împreună cu PNL”, a declarat primarul Falcă.