Să faci un fost condamnat Doctor Honoris, asta înseamnă să fii “universitate de prestigiu”

Data publicare: Sambata, 18 Mai, 2019 Total: 11965 accesari

Să faci un fost condamnat Doctor Honoris, asta înseamnă să fii “universitate de prestigiu”

Fostul premier şi preşedinte PSD, Adrian Năstase, a fost “uns” zilele trecute la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad cu titlul de Doctor Honoris. Acesta a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

 

Acum să ne înţelegem, nu contestăm nici pregătirea profesionala, nici cultura sau inteligenţa omului, se vede de la o poştă că nu este un tip cu 2 clase care a citit mai mulţe cărţi de poker decât cărţi din bibliotecă, dar una e una, şi alta e alta. Să-l faci Doctor Honoris după ce şi-a ispăşit o condamnare penală pentru şantaj şi luare de mită, cel puţin aşa a decis o instanţă din România, nu este nimic inteligent, cel puţin din punct de vedere al imaginii universitaţii. Este parcă ai da un mesaj de genul studenţilor: “Nu contează că ai luat mită, dacă eşti cu cine trebuie, ajungi Doctor Honoris”.



 

Ne întrebăm, evident retoric, oare în ce universtitate din lumea asta, care se respectă, un fost condamnat definitiv la 4 ani cu executare, care şi-a şi ispăşit pedeapsa, pentru şantaj şi luare de mită, ar oferi un titlu de Doctor Honoris unui astfel de stimat tovarăş?

 

Evident că un astfel de titlu nu se putea oferi fără să nu fie prezentă şi doamna ministru a învaţamântului, care să dea greutate aberaţiei, iar când am vazut tot circul ăsta, şi având în vedere şi poreclele cu care cei doi sunt “alintaţi”, am vrut să punem initial un titlu mai exotic acestei ştiri, şi anume: “bombonel”, făcut Doctor Honoris la UAV Arad în prezenţa “abramburicăi”, suna mai bine nu?