Finalul manifestărilor dedicate centenarului administrației românești, marcat de parada din centrul orașului

Data publicare: Vineri, 17 Mai, 2019 Total: 2151 accesari

Finalul manifestărilor dedicate centenarului administrației românești, marcat de parada din centrul orașului

Evenimentele organizate în această seară cu ocazia aniversării celor 100 de ani de administraţie românească a oraşului nostru au adunat sute, chiar mii de arădeni în centrul municipiului.


 

Timp de aproximativ o oră, spectatorii au urmărit parada militară în costume de epocă a Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu și parada portului popular din 50 de localităţi reprezentând cinci zone etnografice ale județului, desfășurate în fața Palatului Administrativ.


 

Finalul manifestărilor dedicate aniversării centenarului administraței românești în Arad a fost, așadar, marcat pe măsură în aplauzele arădenilor prezenți.


 

Evenimentele care au celebrat centenarul administraţiei au fost organizate de Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean Arad, prin instituţiile de cultură subordonate, Centrul Municipal de Cultură, Filarmonica Arad, Biblioteca Judeţeană “A.D. Xenopol”, Complexul Muzeal şi Centrul Cultural Judeţean. În organizare au fost implicate şi Universitatea „Aurel Vlaicu” şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”.

 

Vă invităm să vizualizați mai jos galeria foto de la eveniment.