Facebook înăsprește regulile pentru live streaming

Data publicare: Joi, 16 Mai, 2019 Total: 2612 accesari

Facebook înăsprește regulile pentru live streaming

Facebook a anunţat introducerea unor restricţii privind serviciului de Live streaming, după atacul terorist din Noua Zeelandă.


Reţeaua socială a fost intens criticată pentru că a întârziat întreruperea difuzării înregistrării video, imaginile răspândindu-se extrem de rapid pe internet.


Compania a promis ulterior revizuirea condiţiilor de utilizare a platformei Live, fără să prevadă însă întârzierea difuzărilor.


Prin urmare, utilizatorii care încalcă regulamentul de utilizare a reţelei sociale vor fi imediat blocaţi de la a utiliza pentru o anumită perioadă de timp serviciul de streaming live, scrie Agerpres.


″În urma atacurilor teroriste teribile din Noua Zeelandă, am analizat ce putem face mai mult pentru limitarea serviciile noastre astfel încât acestea să nu fie utilizate pentru a face rău sau pentru a răspândi ura. Drept consecință, începând de azi, cei care au încălcat anumite reguli pe Facebook - inclusiv politica Indivizilor și organizațiilor periculoase - nu vor mai putea folosi Facebook Live”,
 a anunţat, miercuri, compania într-un mesaj publicat pe blog.


“Intenţionăm să extindem aceste restricţii în alte zone în următoarele săptămâni, începând cu prevenirea aceloraşi oameni de la a crea reclame pe Facebook″, se mai arată în mesaj.


Compania plănuieşte să investească 7,5 milioane de dolari în noi parteneriate pentru îmbunătăţirea imaginii şi a tehnologiei de analiză video pentru a fi cu un pas înainte manipulării în media utilizată pentru publicarea de materiale interzise.


Înregistrarea video transmisă prin serviciul Live al Facebook de atacatorul din Christchurch a fost disponibilă timp de 17 minute până ce compania a suspendat difuzarea după ce a fost alertată de poliţie.

 

Sursa: Agerpres