Victorie după șapte etape: UTA – Aerostar Bacău 2-1

Data publicare: Miercuri, 15 Mai, 2019 Total: 2347 accesari

Victorie după șapte etape: UTA – Aerostar Bacău 2-1

Ultima victorie a UTA-ei data din 6 aprilie, când arădenii învingeau cu 3-1 pe terenul lui CS Balotești. De atunci, elevii lui Cristian Păcurar au pierdut cu Metaloglobus, ASU Politehnica și U Cluj și au remizat cu Pandurii, Energeticianul și Chindia. Astăzi, pe „Motorul”, împotriva băcăuanilor de la Aerostar, echipă în căutare de puncte, „roș-albii” s-au impus cu 2-1, prin reușitele semnate Neagu și Rus, respectiv Vraciu.

 

Oaspeții au deschis scorul în minutul 26: pe o contră, Buhăcianu a centrat din dreapta și Vraciu a trimis cu stângul în plasă din 8 metri. UTA n-a avut replică până la pauză, iar oaspeții puteau chiar să-și majoreze avantajul când El Hasni a trimis prea încet înspre portarul Orlic, dar goalkeeper-ul austriac a reușit să respingă.

 

La pauză, Costin i-a luat locul lui D. Popa și impactul a fost aproape instant: Ciucur a ratat o șansă importantă, iar în minutul 51 UTA a egalat. Costin a centrat pentru Rus în careu, acesta l-a găsit perfect pe Neagu, iar „închizătorul” a înscris cu un șut în cros din 7 metri.

 

Peste alte 20 de minute, pe fondul unui joc bun al utiștilor, aceștia trec în avantaj: Melinte a centrat din dreapta, Rus a lovit balonul cu capul, fără intensitatea dorită, dar mingea a poposit în plasa porții lui Muntean.

 

Pe final, „roș-albii” au jucat în 10 după eliminarea lui Manea (titular din nou după șase luni de absență), dar scorul s-a păstrat și UTA oprește seria nefastă.

 

Victoria îi duce pe arădeni pe poziția a 8-a (cel puțin până la meciul Ripensiei de mâine), în timp ce Aerostar rămâne pe locul 17, la patru puncte de Energeticianul, prima echipă deasupra liniei retrogradării. Pentru UTA urmează un duel în deplasare, contra lui FC Argeș, sâmbătă, de la ora 11:00.




 

Formații:

 

UTA: Orlic – Manea, El Hasni, Șeroni, I. Gavrilă – Melinte, Hrezdac, Neagu (90+3 R. Iuga) – Ciucur, D. Popa (46 Costin), Rus (81 Isac). Rezerve neutilizate: Bodea – Ivan, Matei, Oroian. Antrenor secund: Cristian Păcurar

Aerostar: Fl. Muntean – Mihălăchioae (85 B. Ardei), Al. Mutu, Vişinar, D. Drugă – H. Ilie (85 Carabela), I. Chirilă, Tăbăcariu, Ciocâlteu (69 Al. Pop) – Vraciu, Buhăcianu. Rezerve neutilizate: Potcoavă – Florescu, Tilibașa, Bobîrnac. Antrenor: Andrei Vatră

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman), Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Răzvan Necrici (Cherchiș – Maramureș)

Observatori: Dan Jiga (Bistrița), Cristian Petropulos (Alba Iulia)