Decizie șocantă în SUA: avortul interzis, chiar și în caz de viol sau incest

Data publicare: Miercuri, 15 Mai, 2019 Total: 2263 accesari

Decizie șocantă în SUA: avortul interzis, chiar și în caz de viol sau incest Decizie șocantă luată de Senatul statului Alabama: avortul va fi interzis, chiar și în cazurile de viol sau incest.


Este cea mai dură legislație în acest sens din toate statele americane. Senatul din Alabama a aprobat marți interzicerea totală a avortului, iar legea va fi trimisă la guvernatorul republican al statului.


Senatul dominat de republicani a votat cu 25-6 voturi pentru declararea avortului, în orice stadiu al sarcinii, ca fiind o infracțiune pedepsită cu până la 99 de ani de închisoare pentru personalul medical care efectuează operația.

Singura excepție ar fi atunci când sănătatea femeii este în pericol grav. Senatorii au respins o încercare de a adăuga o excepție pentru viol și incest. Amendamentul a fost trimis guvernatorului republica, care nu s-a pronunțat încă asupra subiectului.


"Nu vă pasă nimic de copiii care au la rândul lor copii în acest stat, fiind violați sau supuși incestului", a declarat senatorul democrat Bobby Singleton în Senat, după trecerea amendamentului. "Ați avortat statul Alabama cu retorica dvs. și cu acest proiect de lege", a mai spus democratul, potrivit realitatea.net.