Radu Mazăre, extrădat: Anunțul autorităților din Madagascar

Data publicare: Marti, 14 Mai, 2019 Total: 1496 accesari

Radu Mazăre, extrădat: Anunțul autorităților din Madagascar Totul s-a terminat pentru Radu Mazăre. Fostul primar al Constanței va ajunge la pușcărie în cel mai scurt timp. Anunțul oficial în privința extrădării a fost făcut deja de către autoritățile din Madagascar.


Nu mai e niciun dubiu. Radu Mazăre va fi extrădat în România și va ajunge la pușcărie, acolo unde vas ta 9 ani. Realitatea TV spune că Procurorul General din Madagascar a anunţat că Radu Mazăre va fi predat autorităţilor din România.


Mandatul său de arestare expira astăzi, iar autorităţile de la Antananarivo au decis menţinerea lui Radu Mazăre în centrul de detenţie până la extrădare.


Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni dimineaţă, că instituţia pe care o conduce a transmis documentele necesare pentru extrădarea din Madagascar a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.


Acest lucru s-a întâmplat luni la ora 09.00, a mai spus Birchall. Documentele au fost primite de ministerul Justiţiei din Madagscar.”Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare al domnului Radu Ştefan Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar. La ora 8.00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9.00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagscar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare şi toate documentele. Astfel, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţia legală în conformitate cu atribuţiile conferite de Legea 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală”, a anunţat ministrul Justiţiei.


Radu Mazăre ere de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare. Radu Mazăre se află acum într-un centru de reţinere din Capitala Republicii Madagascar, acolo unde probabil a şi primit vestea din ţară.

Sursa: capital.ro