WhatsApp a fost atacat de hackeri: Au instalat un software de supraveghere a utilizatorilor

Data publicare: Marti, 14 Mai, 2019 Total: 3024 accesari

WhatsApp a fost atacat de hackeri: Au instalat un software de supraveghere a utilizatorilor

Utilizatorii WhatsApp sunt incurajati sa-si actualizeze aplicatia si sa instaleze cele mai recente update-uri de securitate ale sistemului de operare pentru a rezolva o grava problema de securitate care le permite hackerilor sa le monitorizeze telefonul.


La începutul lunii mai, compania a descoperit un bug de securitate foarte grav, care permite folosirea funcției de apelare audio pentru instalarea de la distanță a unui spyware.


Cei targetati erau lipsiti de aparare in fata acestui atac, deoarece spyware-ul putea fi instalat pe telefonul lor indiferent daca raspundeau sau nu la apelul audio. Simpla activare a protocolului permitea atacatorului sa instaleze spyware pe telefonul celui apelat.


WhatsApp a anunțat că spyware-ul are amprenta unei companii cunoscute pentru dezvoltarea acestui tip de software pentru agenții guvernamentale. Chiar dacă nu dă nume, toate indiciile duc către firma israeliană NSO.


NSO a raspuns chiar la interpelarile presei si, chiar daca nu si-a recunoscut direct implicarea, a spus ca dezvolta intr-adevar astfel de cod pentru clientii sai, insa modul in care acesta este folosit reprezinta responsabilitatea clientilor.