Țucudean, la al patrulea titlu de campion! CFR Cluj a cucerit din nou Liga I

Data publicare: Luni, 13 Mai, 2019 Total: 804 accesari

Țucudean, la al patrulea titlu de campion! CFR Cluj a cucerit din nou Liga I

CFR Cluj este pentru a doua oară la rând campioana României! Echipa clujeană a învins cu 1-0 pe CSU Craiova, prin reușita lui Culio, și s-a distanțat la 5 puncte de principala urmăritoare, FCSB, cu o singură etapă rămasă de disputat.

 

Ardelenii au ajuns la cinci titluri, doar unul mai puțin decât UTA, supranumită „Campioana Provinciei”. Ultima echipă din provincie care a câștigat două titluri consecutive a fost Universitatea Craiova (1979-80 și 1980-81).

 

Unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei a fost din nou arădeanul George Țucudean. „Vârful” a fost, în ciuda problemelor medicale, golgheterul Ligii I pentru al doilea sezon consecutiv. De asemenea, atacantul „naționalei” e la al patrulea titlu de campion al României: pe lângă cele două cu CFR, s-a mai impus cu FCSB (2014-15) și Viitorul Constanța (2016-17).

 

Așadar, CFR Cluj va fi singura reprezentantă a României în sezonul viitor de UEFA Champions League. Misiunea de a ajunge în grupe va fi una foarte dificilă însă: campioana debutează chiar din primul tur preliminar.