La Grădinița P.P. ”Bambi” din Arad a fost prezent, vineri 10 mai, Alexandru Nițu, paramedic al ISU Arad

Data publicare: Vineri, 10 Mai, 2019 Total: 3384 accesari

La Grădinița P.P. ”Bambi” din Arad a fost prezent, vineri 10 mai, Alexandru Nițu, paramedic al ISU Arad Vineri 10 mai, paramedicul îndrăgit de toți copiii, Alexandru Nițu, reprezentant al Detașamentului de Pompieri Arad a fost prezent la Grădinița P.P. Bambi din Arad, pentru o activitate desfășurată cu copilașii. 


Copiii au învățat tehnici de supraviețuire, dar și ce trebuie să facă în sitații de urgență. Micuții, foarte încântați de prezența ”smurdu-lui” cum spuneau ei au învățat de ce este foarte important să poarte centura de siguranță când călătoresc cu mașina și de ce nu este voie să ocupe locul din față într-un autoturism. Preșcolarii, împreună cu pompierul au făcut împreună câteva demonstrații , pentru ca ei să înțeleagă mult  mai bine cum se petrec lucrurile în situații de urgență. 


Astfel de actvivități în școlile și grădinițele din Arad au loc tot mai des în orașul nostru, semn că există în Arad,oameni de mare preț, cum este și paramedicul Alexandru Nițu, care mereu a răspuns cu ”Da” la solicitarea de a participa la activități ca să-i învețe pe cei mici când, cum și de ce trebuie să sune la 112.  


 


 


 


 


”Plutonier major Nițu Alexandru este subofiter in cadrul Detașamentului de pompieri Arad. Militarul este foarte disciplinat, ordonat, educat și deține o pregătire foarte bună atât militară cât și de specialitate de pompieri.
Pregătirea de paramedic in domeniul acordării primului ajutor medical calificat și operațiuni de descarcerare și salvare este la un nivel ridicat, deține aptitudini și deprinderi practice foarte bune, demonstrate in timpul intervențiilor in teren.
De asemenea, pe lângă faptul ca subofițerul este foarte bine pregatit d.p.d.v. teoretic, acesta deține și calități pedagogice de predare a cunoștințelor de specialitate și mai ales in domeniul medicinei de urgentă” a precizat pentru Ghidul Arădean, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Călin Domșa.