Doi angajați ai UVVG Arad dați în judecată pentru că au trimis studenților rezolvările la examene prin SMS

Data publicare: Vineri, 10 Mai, 2019 Total: 1479 accesari

Doi angajați ai UVVG Arad dați în judecată pentru că au trimis studenților rezolvările la examene prin SMS

Doi angajați ai universității arădene UVVG, un informatician și soția lui au fost trimiși în judecată de PÎCCJ pentru falsificarea examenelor și mită. Aceștia au trimis studenților rezolvările examenelor prin intermediul SMS-urilor sau al aplicației mobile Whatsapp contra unor sume de bani, în perioada 2015-2017.


Informaticianul a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru luare de mită în formă continuată (24 acte materiale), fals informatic în formă continuată (50 de acte materiale), pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (94 de acte materiale), pentru acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (121 de acte materiale) și de trafic de influență în formă continuată (15 acte materiale) iar soția lui pentru trafic de influență în formă continuată (66 acte materiale), complicitate la fals informatic (3 acte materiale), complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (55 acte materiale) și de complicitate la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (13 acte materiale), potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției (PÎCCJ).


Informaticianul a trimis rezolvările personal sau prin intermediul soției sale, asistent universitar la aceeași facultate pentru suma de 5.350 de euro. Cei doi nu s-au oprit aici însă, pentru că în perioada 2016- 2017, au mai primit 4.300 de euro, de la studenți sau intermediari, pentru a-i declara ca promovați la examenele de an sau semestriale pe studenții care au plătit bine. Mai mult, soția informaticianului a mai primit și ea 6.750 de euro pentru procurarea răspunsurilor corecte la grila de examen, modificarea notelor sau modificarea răspunsurilor greșite date de studenții care au plătit-o.


În total, 116 studenți au promovat fraudulos examenele facultății prin intermediul celor doi angajați ai UVVG Arad, toți studenții sunt urmăriți penal pentru cumpărare de influență, complicitate la fals informatic, complicitate la folosirea informațiilor ce nu sunt destinate publicității.


Atât informaticianul împreună cu soția sa, cât și cei 116 studenți și-au recunoscut vina.