BREXIT Champions League! Finală 100% englezească în UEFA Champions League după 11 ani: Tottenham și Liverpool au produs miracole contra lui Ajax și Barcelona

Data publicare: Joi, 09 Mai, 2019 Total: 2348 accesari

BREXIT Champions League! Finală 100% englezească în UEFA Champions League după 11 ani: Tottenham și Liverpool au produs miracole contra lui Ajax și Barcelona

Surprizele continuă în acest sezon fulminant de UEFA Champions League. Liverpool și Tottenham își vor disputa finala de la Madrid după ce au întors, fiecare,  un 0-3 la general.

 

Elevii lui Jurgen Klopp au profitat de naivitatea Barcelonei, care parcă nu a învățat nimic din eșecul similar de anul trecut împotriva Romei, și s-au impus cu un incredibil 4-0, după ce în tur, pe „Camp Nou”, pierdeau cu 3-0. Wijnaldum și Origi, ambii cu câte o „dublă”, au adus un succes poate nesperat având în vedere absențele lui Firmino și Salah.

 

La Amsterdam, pe „Johan Cruyff ArenA”, Ajax pornea returul cu un avans de un gol, luat după victoria cu 1-0 de la Londra. La pauză, olandezii conduceau cu 2-0, prin reușitele semnate De Ligt și Ziyech, iar finala era din ce în ce mai aproape. Nu a fost de acord și Lucas Moura: brazilianul a reușit un „hat-trick” de excepție. Golul de 2-3 a fost înscris în al șaselea minut al prelungirilor, dramatismul fiind la cote maxime.

 

Așadar, după 11 ani, avem din nou o finală 100% englezească în UEFA Champions League: în 2008. Manchester United se impunea în fața lui Chelsea cu 6-5 la loviturile de departajare, după 1-1 în timpul regulamentar. Finala de pe „Wanda Metropolitano” dintre Liverpool și Tottenham se va disputa sâmbătă, 1 iunie.