Manifestări organizate cu prilejul zilei de 9 Mai

Data publicare: Miercuri, 08 Mai, 2019 Total: 688 accesari

Manifestări organizate cu prilejul zilei de 9 Mai

Pe data de 9 Mai, Instituția Prefectului împreună cu structurile județene ale M.A.I. și M.A.P.N. organizează în Piața Avram Iancu, la Monumentul Ostașului Necunoscut, manifestări prilejuite de tripla însemnătate istorică a zilei: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Uniunii Europene și împlinirea a 74 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.  


Evenimentul va cuprinde primirea onorului și salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național al României și Imnului Uniunii Europene, serviciu religios oficiat de Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad și preotul militar al Garnizoanei Arad, urmat de o alocuțiune privind semnificația zilei de 9 Mai prezentată de domnul Bogdan Ivașcu, muzeograf în cadrul Complextului Muzeal Arad. 

Se vor depune coroane de flori la monument, în baza ordinii de precădere, iar la finalul ceremoniei va defila Garda de Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”.


Program manifestări:

Ora 09.00 -09.05

Primirea onorului si salutul Drapelului de Lupta de catre Prefectul Judetului Arad;

Ora 09.05 - 09.10

Intonarea Imnului National al Romaniei si Imnului Uniunii Europene;

Ora 09.10- 09.25

Oficierea serviciului religios de catre Inaltpreasfintia Sa Parintele Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, impreuna cu un sobor de preoti din Arhiepiscopia Ortodoxa Arad si preotul militar al Garnizoanei Arad;

Ora 09.25 - 09.30

Alocutiune privind tripla insemnatate a Zilei de 9 Mai — prezinta domnul Bogdan Ivascu, muzeograf din cadrul Complexului Muzeal Arad;

Ora 09.30 — 09.35

Mesajul Guvernului Romaniei privind semnificatia Zilei de 9 Mai - transmite Prefectul Judetului Arad

Ora 09.35 - 09.50

Ceremonie de depuneri de coroane si jerbe de flori (conform ordinii de precadere);

Ora 09.50 — 10.00

Constituirea dispozitivului si defilarea garzii de onoare;