Fostul şef ANAF, arădeanul Sorin Blejnar, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Data publicare: Marti, 07 Mai, 2019 Total: 1424 accesari

Fostul şef ANAF, arădeanul Sorin Blejnar, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv marţi pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.


În primă instanță, Blejnar a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare.


„Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Blejnar Sorin pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, de la 6 ani închisoare la 5 ani închisoare. Reduce durata pedepsei complementare aplicată inculpatului de la 4 ani la 3 ani. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpat. Definitivă”, se arată în minuta instanței Curții de Apel București.


Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.


"Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive"
, arăta DNA.


Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.