Stadioane pentru Dragnea şi Vâlcov, echipele de tradiţie aşteaptă!

Data publicare: Marti, 07 Mai, 2019 Total: 1558 accesari

Stadioane pentru Dragnea şi Vâlcov, echipele de tradiţie aşteaptă!

Presa sportivă centrală a făcut praf „strategia” guvernului PSD pentru construcţia de noi stadioane. Gsp.ro a analizat investiţiile în noi arene sportive şi a constatat că, e lângă arenele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf, autoritățile din România au alocat bani pentru stadioane noi și moderne la Alexandria, fieful liderului PSD, Liviu Dragnea, dar și la Slatina, orașul unde a fost primar Darius Vâlcov, actualul consilier al premierului Viorica Dăncilă. În schimb, Timișoara, Iași, Constanța sau Brașov, oraşe mari şi dezvoltate, cu fotbal de tradiţie, sunt puse în aşteptare. La Constanţa, fost mare fotbalist Gheorghe Hagi se luptă să producă noi talente, dar asta nu convinge Guvernul să îl sprijine cu o baă sportivă. Ar fi de adăugat că la Arad, Guvernul prin CNI şi intervenţiile parlamentarilor PSD de Arad a încurcat finalizarea stadionului construit în marea majoritate din fonduri locale, prin tergiversarea alocării unor sume de bani promise.

Compania Națională de Investiții a decis să acorde bani importanți pentru alte trei stadioane care se vor ridica în țară, la Slatina, Alexandria și Zărnești. La Slatina, de unde provine influentul politician PSD Darius Vâlcov, se construieşte un stadion cu 10 000 de locuri, cu 19 milioane de euro. „De ce va avea Slatina un stadion nou ținând cont că echipa e în Liga 4? Darius Vâlcov, primar în Slatina între 2004 și 2012, este acum consilierul premierului Viorica Dăncilă și unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD”, scriu cei de la gsp.ro.

Bineînţeles, un nou stadion se face şi pentru Liviu Dragnea, la Alexandria (Teleorman). „La mijlocul lunii februarie a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor la stadionul din Alexandria, care are programată finalizarea peste 18 luni. Conform contractului, stadionul va putea găzdui și meciuri din Liga 1 datorită faptului că și gazonul va fi modernizat. Arena va avea mai multe facilități, iar gazonul va fi dotat cu sisteme de drenare și de degivrare. În plus, stadionul va avea și nocturnă, dar și tabele multimedia. Capacitatea tribunelor va fi de 6.790 de locuri acoperite. 10 milioane de euro este valoarea finanțărilor venite dinspre Guvern pentru modernizarea stadionului. CSM Alexandria evoluează în C3” scrie gsp.ro.

Comparaţii gsp.ro:

Ce localități mari nu au stadioane moderne

Timișoara: 320.000 de locuitori

Iași: 290.000 de locuitori

Constanța: 280.000 de locuitori

Brașov: 250.000 de locuitori

Galați: 250.000 de locuitori

Oradea: 200.000 de locuitori

Brăila: 180.000 de locuitori

Pitești: 150.000 de locuitori

 

Ce populație au orașele cărora li s-au aprobat stadioane noi

Slatina: 70.000 de locuitori

Alexandria: 45.000 de locuitori

Zărnești: 23.000 de locuitori