Atenție șoferi! Ce lege pregătește PSD

Data publicare: Luni, 06 Mai, 2019 Total: 1093 accesari

Atenție șoferi! Ce lege pregătește PSD

O propunere legislativă inițiată de doi parlamentari PSD îi vizează pe toți conducătorii auto care dețin premise de conducere pentru categoria B.


Dacă va fi adoptată, propunerea legislativă le va permite șoferilor care dețin permis de conducere pentru categoria B să conducă și motocicletele cu cilindree maximă de 125 cm3, dacă persoana respectivă are 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani.

Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost inițiată de către deputații PSD Gabriel Petrea și Alexandru Rotaru.

„În România legislația actuală nu prevede niciun amendament care să vină în sprijinul posesorilor de permis categoria B, în vederea obținerii permisului categoria A1 mai facil. Aceste amendamente sunt specifice fiecărei țări din Uniunea Europeană și se stabilesc local. Extinderea accelerată actuală a zonelor urbane și imposibilitatea adaptării infrastructurii la valorile de trafic pentru autovehiculele pe patru roți, obligă la propunerea de soluții alternative pentru asigurarea unei mobilități urbane optime la nivelul populației. Sprijinirea utilizării de motociclete ușoare prin facilitarea obținerii permisiului categoria A1 pentru posesorii de permis categoria B este una din soluțiile alternative pentru asigurarea mobilității urbane”, potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ, citat de ştiripesurse.ro.

Printre avantajele amintite de cei doi social-democrați se regăsește și fluidizarea traficului.

„Avantajele creșterii numărului de motociclete ușoare care se conduc cu permis categoria A, prin facilitarea obținerii acestuia sunt: Creșterea gradului de mobilitate urbană pentru populație, cu implicații pozitive pentru economie și confort; fluidizarea zonelor urbzane supraaglomerate; se rezolvă problema parcărilor, consum redus de combustibil și reducerea poluării”, se mai arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.