Alertă METEO! Trei zile de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină!

Data publicare: Duminica, 05 Mai, 2019 Total: 2126 accesari

Alertă METEO! Trei zile de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină!

Administrația Națională de Meteorologie anunță că începând de astăzi (duminică), 5 mai, de la ora 15.00, vremea se va strica în toată țara, iar până, miercuri, 8 mai, ora 9.00, vom avea perioade cu instabilitate atmosferică accentuate. Vom avea parte de averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

 

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 - 25 de litri pe metrul pătrat şi izolat 40 - 60 de litri pe metrul pătrat.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.