Sondajul care le dă fiori reci pe șira spinării celor din PSD. Vezi cum ar vota românii dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare

Data publicare: Joi, 02 Mai, 2019 Total: 1458 accesari

Sondajul care le dă fiori reci pe șira spinării celor din PSD. Vezi cum ar vota românii dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare

Dacă alegerile europarlamentare ar avea loc duminică, liberalii ar câştiga cele mai multe voturi, arată sondajul pe luna aprilie realizat de IMAS, la comanda Europa FM. Este pentru a doua lună la rând când PNL (25,6%) depăşeşte PSD (21,7%) în intenţiile de vot. De asemenea, este pentru a doua lună când Alianţa USR-PLUS scade în sondaje.

PSD are 21,7%, iar pe locul al treilea se clasează Alianţa 2020, formată din USR şi PLUS, cu 16,4%, aflată într-o scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie, arată baromerul Europa FM.  Cresc însă, în preferinţele pentru Pro-România, formaţiunea condusă de Victor Ponta fiind cotată la11,7%,în timp ce  UDMR si PMP ating 5,6%. De remarcat că Traian Băsescu, prin candidatura la europarlamentare, reuşeşte să împingă partidul peste pragul electoral.  ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%.

 

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 12 si 25 aprilie, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de:+/- 3.1%.

 

 

Dacă vorbim despre alegeri prezidențiale, lucrurile în cayul unui scrutin  în duminica următoare ar sta așa:

 

În BAROMETRU EUROPA FM aferent lunii aprilie, IMAS a căutat să afle, la comanda Europa FM, care sunt intențiile românilor în ceea priveşte alegerile prezidenţiale. Dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, actualul şef al statului s-ar afla pe primul loc: are 42,7%, de două ori şi ceva mai mult decât următorul candidat: Călin Popescu Tăriceanu, de la ALDE, 18,3%.

Pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta, de la Pro România, cu 14,5 procente.

Iar 10 sau mai puţine procente ar avea – în ordine descrescătoare – Dacian Cioloş (10%), Liviu Dragnea (8,7), Dan Barna (2,5), Eugen Tomac (2,2) şi Kelemen Hunor (1.2).

De menţionat că – până acum, singurul care şi-a exprimat intenţia de a candida la prezidenţiale este actualul şef al statului.


Sursa: europafm.ro