Furtuna cu gheață a făcut prăpăd la Timișoara

Data publicare: Sambata, 27 Aprilie, 2019 Total: 6985 accesari

Furtuna cu gheață a făcut prăpăd la Timișoara

Previziunile meteorologilor ce anunțau cod galben de ploi, de data aceasta s-au adeverit cu vârf și îndesat. Peste județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, meteorologii au anunțat, sâmbătă după prânz, o alertă imediată de vreme rea – descărcări electrice cu averse, grindină și intensificări ale vântului.

 

O furtună scurtă, dar violentă s-a abătut asupra orașului. Vântul puternic a doborât copacii și a smuls câteva acoperișuri. Grindina a venit la fel de neașteptată ca în mijloc de vară. De asemenea, mai multe străzi au fost cuprinse de apă în cele aproximativ 15 minute de dezlănțuire a naturii.

 

Bilanţul este unul nu înbucurător, copaci smulşi, acoperişuri luate de vânt, cămămizi dislocate ajunse pe caldarăm, crengi prăbușite pe firele de alimentare cu energie electrică, şi semafoare în pericol să cadă, toate acestea în doar 15 minute de natură dezlănţuită în Timişoara.

 

Echipajele ISU au fost solicitate să intervină şi în cazul câtorva subsoluri inundate. Zona Banatului este sub cod galben de ploi torenţiale şi intensificări ale întului până mâine deimineaţă.  



 

 

 

Sursa: banatulazi.ro