Unitatea de Primiri Urgenţe va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp

Data publicare: Vineri, 26 Aprilie, 2019 Total: 1152 accesari

Unitatea de Primiri Urgenţe va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp

Consiliul Județean Arad a aprobat în cadrul ședinței ordinare de joi, cofinanțarea aferentă proiectului de extindere a Unității de Primire Urgențe, etapa II, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Suma, în valoare de 2 000 lei, a fost alocată din excedentul bugetar al anilor precedenți nerepartizat.

Proiectul „Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului clinic Judeţean Arad, etapa a II-a” este finanţat din fonduri europene, prin programul Operaţional Regional, valoarea totală a investiției fiind de 6.770.408,44 lei.

Consiliul Județean face cele mai mari investiţii din ultimii 40 de ani, de la construirea Spitalului Judeţean. ,,Ne concentrăm în mod deosebit pe dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate publică din Arad. Extinderea Unității de Primire Urgențe va fi un câștig pentru pacienți, prin reducerea timpilor de așteptare și eficientizarea circuitului pacienților din urgență care au nevoie de investigații imagistice”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Unitatea de Primiri Urgenţe va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp (parter cu demisol parţial), construcție care va fi legată funcțional de clădirea actuală a UPU. Aici, pacienții vor avea acces la  tomografie computerizată, vor exista o cameră destinată investigaţiilor cu ecograf, sală aşteptare, grupuri sanitare etc. Este prevăzută totodată dotarea UPU cu computer tomograf, aparat de radiologie și ecograf.