Arădeanul Lazăr Viorel, patronul mezelurilor din Arad condamnat la 4 ani de închisoare

Data publicare: Joi, 25 Aprilie, 2019 Total: 3798 accesari

Arădeanul Lazăr Viorel, patronul mezelurilor din Arad condamnat la 4 ani de închisoare

Viorel Lazăr a fost condamnat de Tribunalul Arad la 4 ani de închisoare cu executare, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală în formă continuată. 

Cunoscutul patron Lazăr&Sohne a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, dar omul de afaceri poate ataca decizia instanţei, în termen de 10 zile. 

Tribunalul Arad a soluționat acest caz:“Constată că legea penală mai favorabilă pentru inculpatul Lazăr Viorel este Noul Cod penal. În baza art. 9 alin.1 lit.a din Legea nr. 241/2005 modificată şi republicată cu aplicarea art. 35 alin. 1 şi art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Lazăr Viorel, fără antecedente penale, la : – 4 (patru) ani închisoare pentru infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată, în regim de detenţie. În baza art. 67 şi art. 68 alin.1 lit.c Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, d şi g Cod penal, pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii”, se arată în sentinţa judecătorilor arădeni. 

Lazăr Viorel şi societatea sa vor trebui să plătească ANAF-ului peste 21 de milioane de lei.