Un arădean a descoperit în pădurea Ceala cartușe de infanterie și a anunțat pompierii

Data publicare: Luni, 22 Aprilie, 2019 Total: 1989 accesari

Un arădean a descoperit în pădurea Ceala cartușe de infanterie și a anunțat pompierii
În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, echipa pirotehnică a ISU ARAD a intervenit în 2 misiuni.

Vineri seară s-a deplasat in localitatea Măgulicea pentru a ridica un proiectil perforant exploziv, găsit in urma unor lucrări agricole de către o persoana din sat. Proiectilul de 82 mm, provenind cel mai probabil din cel de al- II- lea Război Mondial,in stare bună, a fost ridicat și transportat la depozitul unității noastre.

De asemenea, pirotehniștii au avut parte de o intervenție chiar în ziua de Florii. Ei au fost anunțați duminică, de un tânăr care avea un detector de metale, că în pădurea de la Ceala a descoperit mai multe cartușe de infanterie și a anunțat prin intermediul serviciului 112 dispeceratul unității.

”Echipa pirotehnică deplasată la fața locului a asanat terenul în zona respectivă și in total au fost descoperite 30 cartușe infanterie, cal.7,62, produse un anul 1933. Și acestea au fost ridicate și transportate la depozit în vederea distrugerii. Mulțumim populației că răspunde pozitiv apelurilor noastre și anunță autoritațile în momentul în care descoperă muniție sau elemente de muniție, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice” a precizat maiorul Pleșca George, purtător de cuvânt al ISU Arad. 

FOTO: ISU ARAD