Franța – România 3-2, în semifinala Fed Cup! „Tricolorele” ratează dramatic finala în ciuda victoriilor obținute de Simona Halep

Data publicare: Luni, 22 Aprilie, 2019 Total: 2435 accesari

Franța – România 3-2, în semifinala Fed Cup! „Tricolorele” ratează dramatic finala în ciuda victoriilor obținute de Simona Halep

Semifinala Grupei Mondiale a Fed Cup dintre Franța și România s-a disputat în week-end-ul trecut, în sala Kindarena din Rouen. Echipa gazdă (formată din Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Pauline Parmentier, Alize Cornet și Fiona Ferro) s-a impus cu 3-2 în fața României (Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Raluca Olaru) și va înfrunta Australia în finală.

 

După prima zi, cele două echipe erau la egalitate, 1-1, în urma meciurilor Simona Halep – Kristina Mladenovic 6-3, 6-1 și Caroline Garcia – Mihaela Buzărnescu 6-3, 6-3.



 

Ocupanta locului 2 WTA a obținut al doilea punct pentru România cu o victorie entuziasmantă în fața lui Garcia, 6-7, 6-3, 6-4, dar din păcate acela avea să fie și ultimul pentru trupa condusă de căpitanul Florin Segărceanu.

 

Pauline Parmentier a învins-o pe Irina Begu cu 6-3, 2-6, 6-2, iar meciul avea să se decidă în jocul de dublu.

 

Simona Halep și Monica Niculescu au luat primul set în confruntarea cu Caroline Garcia și Kristina Mladenovic, 7-5, dar franțuzoiacele au revenit și s-au impus cu 6-3, 6-4 în ultimele două seturi, calificând trupa din Hexagon în finală.

 

România a ajuns în această fază după victoria cu 3-2 în fața campioanei en-titre, Cehia. E doar a doua oară când echipa țării noastre ajunge în semifinala Grupei Mondiale a Fed Cup, prima performanță de acest gen fiind realizată în 1973.