Consiliul Județean Arad finanțează construirea unui pod nou între Aluniș și Frumușeni

Data publicare: Vineri, 19 Aprilie, 2019 Total: 1087 accesari

Consiliul Județean Arad finanțează construirea unui pod nou între Aluniș și Frumușeni

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și reprezentantul firmei PORR, au semnat astăzi, la Gurahonț, contractul pentru construirea unui podeț nou între Aluniș și Frumușeni, cel existent fiind afectat de alunecările de teren de anul trecut.




Proiectul este finanțat din fondurile proprii ale Consiliului Județean Arad, valoarea totală fiind de 410.380,35 lei cu TVA. Durata de execuție a lucrărilor va fi de maxim 30 de zile, iar garanția acordată este de 72 de luni.

Podețul dintre Aluniș și Frumușeni a fost distrus anul trecut, în urma producerii unei viituri, fiind afectată și o porțiune din sistemul rutier. În acest sens au fost executate în regim de urgență lucrări cu caracter provizoriu pentru asigurarea  desfășurării circulației în condiții optime. Prin acest proiect se va construi un podeț nou, pentru aducerea drumului județean la parametri tehnici corespunzători, respectiv asigurarea scurgerii apelor de suprafață de-a lungul văii.

Principalele lucrări constau în realizarea săpaturilor și scoaterea tubului metalic existent, montarea noii structuri tubulare metalice cu secțiune 5,29 m x 3,28 m, pe o lungime medie de 16 ml, realizarea umpluturilor din balast, realizarea timpanelor din beton, amenajarea văii în zona podețului, realizarea unei structuri rutiere noi cu îmbrăcăminte asfaltică în trei straturi, montare 96 ml parapeți de protecție și montare de indicatoare rutiere și realizare marcaje longitudinale și transversale.