AFLĂ cele 5 greșeli pe care le facem cu toții, și care duc la o boală gravă

Data publicare: Vineri, 19 Aprilie, 2019 Total: 1525 accesari

AFLĂ cele 5 greșeli pe care le facem cu toții, și care duc la o boală gravă

Mâncăm nesănătos, nu facem mișcare și fumăm, fără să știm că toate aceste lucruri slăbesc oasele.

Pentru a preveni osteoporoza sau alte boli care duc la fragilitatea și ruperea oaselor e nevoie să introducem în dietă anumite alimente, să renunțăm la altele și să facem mișcare.

Iată care sunt cele dăunătoare obiceiuri pentru sistemul osos:

1. Dieta haotică

Calciul și vitamina D sunt esențiale pentru păstrarea oaselor rezistente. Însă, chiar dacă avem grijă să ne luăm cantitatea suficientă din acești nutrienți, anumite alimente și băuturi duc la eliminarea lor rapidă.

2. Lipsa somnului

Potrivit unui studiu publicat în Journal Evidence-Based-Medicine, lipsa somnului afectează sănătatea oaselor și poate duce în timp la osteoporoza, scrie doctorulzilei.ro.

3. Fumatul


Fumătorii au oasele fragile, iar acest lucru este mai pronunțat în cazul femeilor, care sunt mai predispuse la fracturi când ajung la menopauză.

4. Poșetele grele și tocurile înalte

Femeile au o mulțime de obiceiuri care, în timp, distrug oasele. Purtarea tocurilor înalte, de exemplu, afectează postura și, prin urmare, afectează și oasele picioarelor și spatelui. Cele mai bine este să alegeți pantofi cu tocuri de înălțime medie, care sunt mult mai confortabili.

De asemenea, trebuie să vorbim și despre poșete. Uneori femeile ajung să poarte până la 10 de kilograme în geantă, fără să-și dea seama. Apoi apar disconfortul, durerea, crampele musculare, acestea ar putea afecta chiar structura osoasă. Trebuie să acordați atenție dimensiunii poșetei pe care o utilizați în fiecare zi, pentru că aceasta ar putea afecta umerii, brațele și mâinile.
Cel mai sănătos lucru pentru spate, brațe și umeri este o geantă ușoară cu curea lată și moale.

5. Sedentarismul

Inactivitatea prelungita si lipsa de solicitare a oaselor poate duce la scaderea rezistentei acestora. Unul dintre rezultate ar putea fi osteoporoza, boala caracterizată de fragilitatea și slăbirea oaselor.