Își revine UTA contra viceliderului Chindia? Păcurar: „Va trebui să ne ridicăm la nivelul lor”

Data publicare: Joi, 18 Aprilie, 2019 Total: 629 accesari

Își revine UTA contra viceliderului Chindia? Păcurar: „Va trebui să ne ridicăm la nivelul lor”

Sâmbătă, pe „Motorul”, UTA o înfruntă pe Chindia Târgoviște, ce-a dea doua clasată în Liga a II-a. Echipa antrenată de Viorel Moldovan soseștela Araddupă o serie de trei victorii consecutive, trupa dâmbovițeană având doar o înfrângere în retur, în deplasarea dela Constanța împotriva Farului.

 

De cealaltă parte, UTA vine după două rezultate nefavorabile, un 3-3 dramatic cu Pandurii și o înfrângere clară, 3-0, pe terenul lui Metaloglobus. „Chindia e o echipă experimentată, care joacă de foarte mult timp împreună, cu un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare (n.r. Viorel Moldovan) și cu un joc cu multe puncte forte. Stau foarte bine atât colectiv, cât și individual. În plus, sunt o echipă foarte pragmatică. Spun asta și pentru că 60-70% din golurile lor sunt marcate din faze fixe, dar - în același timp - tratează bine și faza de apărare. În atac au soluții cam la același nivel, jucători precum Cherchez, Valentin Alexandru sau Florea, care a jucat și la UTA. Sâmbătă va trebui să ne ridicăm la nivelul lor și, mai mult decât atât, trebuie să fim montați 100%.” a declarat secundul UTA-ei, Cristian Păcurar, la conferința de presă premergătoare meciului.

 

Tehnicianul Chindiei, fostul internațional Viorel Moldovan, preconizează o partidă dificilă pe terenul arădenilor:  „Ne va aştepta un meci infernal la Arad. În ultimul meci au pierdut cu 3-0 la Metaloglobus, iar cu un meci înainte au făcut egal acasă cu Pandurii Târgu Jiu, rezultate care nu i-au avantajat deloc. Nu va fi deloc uşor pentru noi. În plus, va fi ceva mai greu şi pentru că vom juca pe un teren sintetic. Sper să ne pregătim cât mai bine şi să ne întoarcem bucuroşi de la Arad. Campionatul se va juca până la capăt, fiind foarte echilibrat. Finalul de sezon se anunţă tot mai greu” a declarat fostul jucător al lui Dinamo și Rapid pentru liga2.ro.

 

Față de duelul cu Metaloglobus, în tabăra UTA-ei revin suspendații Matei și Copaci și accidentații Șeroni și Kanda (care a jucat doar 30 de minute datorită unor probleme la gambă), plus El Hasni, absent la meciul dela București în urma unei sancțiuni disciplinare. Lipsesc în continuare Manea, Coulibaly, Stahl și Miculescu, toți cu probleme medicale.

 

Ultima partidă dintre cele două echipe în județul Arad s-a disputat în 3 decembrie 2017, la Șiria, când UTA învingea cu 2-1. Pentru arădeni marca Florea, care va îmbrăca tricoul Chindiei la meciul de peste două zile.

 

Partida dintre UTA și Chindia va avea loc sâmbătă de la ora 13:00, pe stadionul „Motorul”.