Balint își învinge din nou fosta echipă: Metaloglobus – UTA 3-0

Data publicare: Marti, 16 Aprilie, 2019 Total: 2370 accesari

Balint își învinge din nou fosta echipă: Metaloglobus – UTA 3-0

După ce în tur învingea UTA ca antrenor al Sportului Snagov, Laszlo Balint, care a îmbrăcat tricoul echipei arădene în sezonul 2006-07 al Ligii I, a învins „Bătrâna Doamnă” și ca tehnician al lui Metaloglobus București.

 

UTA s-a prezentat în Capitală cu un lot decimat, numărul absențelor ridicându-se la 8: Șeroni, Manea, Coulibaly și Stahl au fost accidentați, Copaci și Matei suspendați, El Hasni trimis la echipa a doua pentru motive disciplinare, iar David Miculescu s-a operat de peritonită sâmbătă seara.

 

În aceste condiții. Cristi Păcurar a fost nevoit să alinieze un prim 11 experimental, cu I. Gavrilă, debutant în Liga a II-a, în banda stângă a apărării și cu Isac titular în premieră pe postul de mijlocaș ofensiv.

 

Cu toate acestea, trupa arădeană a fost mai pozitivă în primele minute, David Popa irosind o șansă mare de gol, scăpat singur cu portarul Geantă. Primii care au marcat, însă, au fost bucureștenii: Orlic a comis un henț înafara careului, iar Valentin Ghenovici a trimis perfect din lovitură liberă, fără șanse pentru portarul austriac. 2-0 s-a făcut doar un minut mai târziu, când Iuga a fost deposedat la marginea careului de Ovidiu Herea, care l-a executat și el simplu pe Orlic, stabilind scorul pauzei.

 

În ciuda unor șanse importante pentru UTA în partea secundă, irosite de Kanda și Rus, tabela au închis-o tot gazdele, prin Claudiu Herea, care a profitat de o nesincronizare între Melinte și Orlic și a înscris în poarta goală.

 

UTA rămâne pe locul 8, cu 42 de puncte, 3 avans față de Ripensia Timișoara, care s-a impus dramatic, 3-2, pe terenul celor dela Energeticianul, cu un gol marcat de Drăghici în minutul 90+3.

 

Sâmbătă, de la ora 13:00, pe „Motorul” sosește a doua clasată Chindia Târgoviște, echipă ce nu a câștigat niciodată în orașul nostru.

 

Formații:
Metaloglobus: R. Geantă -Tomozei, Fl. Plămadă, Caramalău, Negotei (77 Riza) – A. Lungu, M. Sota (58 Ionescu) – O. Herea, Ghenovici (81 Potecea), Vîlceanu – Cl. Herea.


UTA: Orlic – Ivan, R. Iuga, Melinte, I. Gavrilă – I. Neagu, Hrezdac – Ciucur (77 Oroian), Isac (58 Kanda), C. Rus – D. Popa (68 Costin). Au rămas pe bancă: Bodea – Salka


Arbitri: Adrian Illyeș (Ploiești) – Cristian Daniel Ilinca (Craiova), Ștefan Dumitrache (Prahova). Rezervă: Octavian Ciucanu (Brașov).


Observatori: Ștefan Constantin (București), Adrian Petre (Buzău).

 

Rezultatele etapei 30 din Liga a II-a:

 

Pandurii Târgu Jiu – Academica Clinceni 0-2
R. Ion 23, V. Olariu 52

Aerostar Bacău – Daco-Getica Bucureşti 2-1
Buhăcianu 2, 90+3 / Nsiah 19

CS Baloteşti – Sportul Snagov 0-0

Universitatea Cluj – Farul Constanţa 2-1
Cristian Gavra 3, Dorin Goga 59/ Diogo Rosado 90+4

Energeticianul – Ripensia Timişoara 2-3
R. Petre 45+2, C. Ionică 70 / C. Stoica 32, Mansour 51, O. Drăghici 90+3

Metaloglobus Bucureşti – UTA Arad 3-0

Chindia Târgovişte – ACS Poli Timi­şoara 1-0

Cherchez 18 (pen.)

Luceafărul Oradea – Petrolul Ploieşti 3-1
V. Pop 25, G. Paraschiv 29, Preoteasa 79 (pen.) / R. Moldoveanu 47

ASU Politehnica Timişoara – Dacia Unirea Brăila 4-0
Cr. Ene 22, Al. Manea 24, Bedea 28, Al. Cherecheș 35

FC Argeş – CS Mioveni 2-0

Panait 90, Florescu 90+4