De ce este important să avem halate medicale de cea mai bună calitate (Adv)

Data publicare: Luni, 15 Aprilie, 2019 Total: 1720 accesari

De ce este important să avem halate medicale de cea mai bună calitate (Adv)

Uniformele de lucru sunt, de multe ori, asociate cu mandria profesionala. Astfel, fie ca vorbim de uniforme de piloti sau de halate medicale, acestea trebuie sa indeplineasca anumite standarde de calitate. Din acest motiv, de fiecare data cand vedem un medic, asistent sau un laborant, astfel de profesionisti ne castiga cu usurinta admiratia si respectul, doar prin prezenta tinutelor de lucru, de o curatenie si calitate ireprosabile.

 

Astfel, cu toate ca, in trecut, cele mai multe halate medicale erau de culoare alba, astazi putem intalni aceste uniforme medicale intr-o gama variata de culori, cum ar fi roz, albastru, verde si multe altele! Aceste alegeri raman la latitudinea angajatorului, mai ales daca doreste sa transmita o anumita imagine a firmei sau a clinicii sale. De aceea, angajatorul se face responsabil de asigurarea echipamentelor de lucru propice activitatii desfasurate de respectiva companie.

 

Alaturi de aceasta diversitate cromatica, un alt element la care angajatorul trebuie sa acorde atentie este personalizarea halatelor medicale cu logo-ul companiei sau a institutiei, dar si cu numele/functia angajatului, prin metode precum serigrafie, broderie, sau transfer termic. Cu toate acestea, pe langa imaginea profesionala, echiparea cu halate medicale trebuie sa tina cont si de o serie de masuri de securitate si igiena la locul de munca. De aceea, iti prezentam si alte criterii de care va trebui sa tinem cont cand achizitionam astfel de articole vestimentare:

 

Rezistenta si durabilitatea

 

Atat medicii, cat si asistentii, alaturi de farmacisti si biochimisti, lucreaza in medii in care igiena trebuie sa fie un considerent de baza. Din acest motiv, este interzisa desfasurarea activitatii in hainele de strada, necesitand astfel tinute speciale, mai exact halate medicale. Acestea ajuta la prevenirea patarii cu diverse substante (siropuri, solutii, sange sau alte medicamente), avand un rol si in protejarea de microbi. Din acest motiv, halatele medicale trebuie sa fie confectionate din materiale care rezista la spalari repetate, precum tercotul, care este o alegere foarte potrivita!

 

Materialul de fabricatie

 

Orice medic sau asistent se confrunta zilnic cu diferite cazuri neprevazute, de la urgente, operatii, deplasari cu ambulanta si multe altele. Acestea, desigur, implica mult efort si miscare fizica, motiv pentru care materialul trebuie sa faca fata cu succes la acest factori. De asemenea, trebuie avut in vedere si confortul termic al celui care poarta halate medicale, alegand un material care respira usor, pastrand in acelasi timp caldura corporala. Unul dintre cele mai potrivite materiale de fabricatie pentru halate medicale este tercotul, o combinatie de 35% bumbac si 65% poliester. Acest material are un dublu avantaj: asigura o foarte buna posibilitate de miscare, iar in acelasi timp nu retine deloc transpiratia, fiind un material ideal in orice context.


 

Respectarea standardelor de calitate si siguranta

 

Desigur, un producator si furnizor specializat in echipamente de protectie si halate medicale trebui sa respecte anumite standarde. Astfel, Kronos, producator cu peste 25 de ani de experienta in Romania, comercializeaza uniforme si halate medicale, certificate Rocert (in conformitate cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008), la preturi deosebit de avantajoase! Pentru a beneficia de o oferta, puteti suna oricand la numarul de telefon 0721.111.004 sau ii poti contacta la adresa de e-mail comenzi-online@protectkronos.ro.