Miniştri plimbaţi prin Arad, Zero rezultate!

Data publicare: Vineri, 12 Aprilie, 2019 Total: 1732 accesari

Miniştri plimbaţi prin Arad, Zero rezultate!

Parlamentarii PSD Arad au organizat un fel de turism politic cu miniştri plimbaţi pe la Arad, să arate „sprijinul” Guvernului lui Dragnea şi Dăncilă pentru oraşul nostru. Miniştri vin, fac declaraţii, pleacă, rezultatele sunt aceleaşi: zero!

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc e un vechi povestitor pe şantierele celor două pasaje de pe centura Aradului. În iulie 2017, acesta anunţa la Arad asistat de parlamentarii PSD că pasajul de la CET va fi gata în 5 luni, dar lucrările au durat un an şi jumătate. Cu ocazia aceleiaşi vizite, anunţa finalizarea licitaţiei la al doilea pasaj. După aproape doi ani, ministrul a venit să zorească cei câţiva muncitori, fără să explice de ce a tolerat începerea cu mare întârziere a lucrărilor. Cu acelaşi prilej, am aflat cu uimire că Tarom „a minţit” că va avea curse la Arad, iar parlamentarii PSD, aflaţi de faţă, au fost părtaşi la minciună şi „trâmbiţe” de răspândire a unor informaţii false.

Tot la Arad a fost plimbat şi ministrul sănătăţii, care a aflat care sunt investiţiile prioritare. Ministrul nu părea să fie la curent cu problemele, deşi senatorul Fifor făcuse cu câteva zile înainte o vizită de complezenţă la spital. Câteva promisiuni vagi despre investiţii în „noul complex de maternitate- pediatrie” au fost ovaţionate de parlamentarii PSD, dar cine răspunde dacă nu vor fi onorate? Şi ce mai contează că parlamentarii PSD spun cu fiecare ocazie că spitalul matern trebuie construit doar din banii arădenilor? Sau că în 2017, aceiaşi parlamentari – Fifor, Căprar, Tripa şi Todor – l-au plimbat pe la Arad şi pe ministrul Bodog, ce fix acelaşi rezultat: promisiuni multe, zero realizări.

Mult mai rău a decurs vizita ministrului Dezvoltării, Vasile Daniel Suciu. Acesta a spus de mai multe ori, întrebat de investiţiile de la Arad, printre care bazinul Delfinul şi sala Polivalentă că nu îi place să îşi ia angajamente pe care nu le poate respecta. Cu alte cuvinte, băieţi, nu vă dăm bani! Totul, sub privirea blajină a parlamentarilor PSD, care zâmbeau frumos, să dea bine în poze. Mai grav este că la câteva zile după „vizita de lucru” – o plimbare degeaba prin oraş – AM POR a anunţat că suspendă finanţarea pentru centura de sud-est a Aradului, în valoare de 50 de milioane de euro. Asta n-a mai considerat important să spună ministrul Suciu la Arad, semn că vizita a fost electorală, nu de lucru.