Masa de Paște foarte scumpă în acest an. Cât va costa un kilogram de carne de miel

Data publicare: Vineri, 12 Aprilie, 2019 Total: 1910 accesari

Masa de Paște foarte scumpă în acest an. Cât va costa un kilogram de carne de miel

Masa de Paște va fi foarte scumpă în acest an pentru toți românii. Cât va trebui să scoți din buzunar

Gospodinele trebuie să pregătească pentru masa de Paște, ouă roşii, cozonaci, pască, drob şi friptură de miel. Vestea proastă este că în acest an,românii vor plăti scump pentru a pregăti masa de Paște. Zilele acestea am dat un tur prin piață și am aflat de exemplu cât costă un kilogram de carne de miel. Pentru a cumpăra un kilogram de carne de miel, arădenii trebuie să scoată din buzunar între 28-30 de lei. ” În niciun caz, prețul nu va fi sub 28 de lei” a ținut să precizeze comerciantul cărnii de miel. Foarte scump, spunem noi, față de anul trecut, când prețul pe kilogram la carnea de miel era între 23-25 de lei.




Vopseaua de ouă costă între 5 și 9 lei pachetul, iar prețul unui ou va ajunge la 0,8 lei. Pentru a face economie, gospodinele pot vopsi ouăle și în coajă de ceapă, și este mai sănătos.



Prețul unui cozonac bun pornește de la 5 lei, iar dacă vrei să pui și o sticlă de vin pe masă, prețul unei sticle pornește de la 20 lei. 

Dacă facem un calcul simplu, pentru masa de Paște, românii vor scoate din buzunar în jur de 500 de lei. Pentru familiile cu copii, care sunt nevoiți să cumpere și cadourile de Iepuraș, românii vor scoate cel puțin 1000 de lei din buzunare. 

Așadar, în acest an, masa de Paște va fi foarte scumpă, iar românii cu salarii mici, sau pensionarii cu pensii de 400 de lei, vor avea din păcate,un Paște sărac.