Vrei să încerci un tratament cu ulei de canabis? Iată ce trebuie să știi înainte de toate!

Data publicare: Marti, 09 Aprilie, 2019 Total: 1952 accesari

Vrei să încerci un tratament cu ulei de canabis? Iată ce trebuie să știi înainte de toate!

In ultimii ani, rafturile magazinelor naturiste au fost practic "invadate" de tot soiul de produse pe baza de cannabis, unele eficiente, altele mai putin. Acest fapt se datoreaza si studiilor din ultimul timp, care au revelat importanta si beneficiile produselor pe baza de ulei canabis. Cu toate acestea, inainte de a incerca si tu astfel de produse, este bine sa tii cont si de cateva aspecte importante. Prin urmare, iti vom prezenta cateva dintre cele mai des intalnite intrebari despre uleiul de canabis, pentru ca tu sa poti folosi acest remediu benefic in cunostinta de cauza:

 

Ce este uleiul de canabis?

 

In planta de canepa (Cannabis Sativa), putem intalni foarte multi compusi organici activi, denumiti si canabinoizi. Dintre acestia, cei mai cunoscuti sunt THC-ul si CBD-ul (canabidiolul). Primul compus, THC-ul, da efecte psihoactive utilizatorilor, fiind intalnit mai degraba in varietatea de canepa denumita marijuana. In schimb, CBD-ul are proprietati benefice pentru organism, fara efectele psihotice sau euforice. Astfel, aceste produse pe baza de ulei de canabis (ulei CBD) pot fi intalnite si in Romania, fiind perfect legale!

 

Ulei de canabis sau ulei de canepa: exista vreo diferenta?

 

Raspunsul este DA! Astfel, in timp ce uleiul de canepa este obtinut din seminte, prin presarea la rece, intocmai ca uleiul de floarea soarelui, uleiul de canabis (ulei CBD) se obtine prin metode de extractie de laborator, folosind intreaga planta (spectru complet). Asadar, cu toate ca uleiul de canepa are si el proprietati benefice, continand foarte multe vitamine si minerale, cel de canabis are in componenta si substantele active (canabinoizii), care au efecte de modulare asupra organismului, regland functii la nivel nervos si celular.

 

Ce beneficii aduc produsele ce contin ulei de canabis?

 

In primul rand, trebuie sa retii faptul ca acest produs nu prezinta efecte adverse, neexistand nici riscul de supradozaj in cazul ingestiei unei cantitati insemnate de ulei de canabis. Are rol in reducerea durerilor si inflamatiilor prezente in boli cronice sau in afectiuni grave. De asemenea, acest produs poate inlocui si multe alte medicamente puternice, fiind o alternativa mai putin nociva pentru organism. Mai mult, acesta are si efecte de reducere a depresiei si anxietatii si a simptomelor resimtite de pacienti, precum atacurile de panica sau insomniile.

 

In ce cazuri se recomanda un tratament cu ulei de canabis?

 

Avand un efect de ameliorare a episoadelor psihotice, acest remediu naturist este folosit de foarte multe persoane din intreaga lume. Astfel, a inregistrat rezultate foarte bune in tratarea epilepsiei, in special in cazul celor tineri, existand chiar si medicamente omologate, pe baza de ulei de canabis, produse in acest scop. In plus, s-a inregistrat si o imbunatatire a starii generale in cazurile de schizofrenie sau a altor boli neurodegenerative.

 

Exista studii care ii atesta eficienta in lupta contra cancerului. Rezultatele obtinute pana in prezent au fost pozitive, iar, din ce se stie pana acum, s-a constatat ca acest remediu naturist incetineste raspandirea celulelor canceroase in organism si ajuta la distrugerea selectiva a acestora, fara a afecta tesuturile sanatoase.