De ce nu e bine să circuli cu rezervorul mașinii aproape gol. Ce spun specialiștii

Data publicare: Joi, 04 Aprilie, 2019 Total: 1006 accesari

De ce nu e bine să circuli cu rezervorul mașinii aproape gol. Ce spun specialiștii

Dacă ești unul dintre șoferii care circulă cu rezervorul aproape gol, ar trebui să ții seama de opinia specialiștilor, care avertizează că acest obicei poate duce la defecțiuni serioase ale motorului.

Marea majoritate a șoferilor ignoră momentul în care se aprinde în bord martorul de combustibil. Cei mai mulți dintre noi nu știm de ce nu e bine să circuli cu becul de benzină aprins și facem această greșeală foarte des. Tragem de ultimii stropi și amânăm momentul alimentării cât se poate de mult din varii motive, cum ar fi banii, comoditatea sau timpul.

D
acă te gândești că asta este o soluție comodă pentru buzunarul tău, faptul că nu alimentezi la timp poate avea repercusiuni serioase asupra mașinii, pe viitor. În final, poți ajunge să scoți mult mai mulți bani din buzunar decât ai face-o în mod normal, dacă ai băga combustibil atunci când trebuie. Poți rămâne cu mașina în câmp dacă nu ai grijă.

Specialiștii recomandă alimentarea atunci când indicatorul atinge sfertul rezervorului. 

De ce nu e bine să circuli cu becul de la benzină aprins: Uzura pompei de combustibil

Combustibilul din interiorul rezervorului acționează și ca lichid de răcire asupra pompei de combustibil. Astfel că atunci când nu mai ai aproape deloc benzină sau motorină ea nu mai funcționează cum trebuie deoarece nu se mai poate răci așa cum are nevoie. Durata ei de viață poate scădea considerabil iar prețul uneia noi este de cel puțin câteva sute de euro. 

Depuneri și complicații care au loc dacă circuli cu becul de benzină aprins

Indiferent dacă mașina ta merge pe benzină sau pe motorină, acestea vor lăsa depuneri pe fundul rezervorului. Depuneri care vor ieși la suprafață atunci când nivelul combustibilului este foarte scăzut. Ele vor fi aspirate prin pompă și vor ajunge direct în motor. Practic, mașina ta va folosi resturile de impurități pentru a rula, ceea ce poate avea implicații destul de severe pentru mecanismul motor.

Probleme care pot apărea atunci când circuli cu martorul de combustibil aprins

Dacă ai becul de benzină aprins însă computerul de bord îți spune că mai poți rula liniștit 80 de kilometri este bine să nu-l crezi pe cuvânt. Acela este doar un număr estimativ, foarte mulți factori fiind luați în considerare atunci când este calculat. De exemplu, dacă îți place să conduci agresiv poți fi sigur că vei rămâne fără combustibil înainte să ajungi la range-ul afișat în bord, scrie playtech.ro .