Corul Eutherpe al Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din Arad a luat Locul 1 la Olimpiada Națională Corală

Data publicare: Miercuri, 03 Aprilie, 2019 Total: 1978 accesari

Corul Eutherpe al Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din Arad a luat Locul 1 la Olimpiada Națională Corală Sâmbătă 30 martie a.c.,la Filarmonica de Stat Arad a avut loc etapa zonală a Olimpiadei Naționale Corale,categoria învățământ liceal și gimnazial, la care a participat și corul Eutherpe al Colegiului de Arte ”Sabin Drăgoi” din Arad și care a luat Locul 1.

”Competiția s-a desfășurat pe trei secțiuni: licee și seminarii teologice, licee teoretice și licee vocaționale. Au participat coruri din județele Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș . Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi” a fost reprezentat de Corul Eutherpe sub bagheta dirijorală a doamnei profesor Cristina Camenita. Repertoriul a fost unul variat conținând lucrări de Sabin Drăgoi , Tomas Luis de Victoria, Sabin Pautza, Tadeja Vulc. În urma evoluției în concurs, juriul a acordat Corului Eutherpe premiul I cu 100 de puncte. Corul Eutherpe va reprezenta cu cinste Colegiu de Arte ”Sabin Drăgoi” la faza naționala a Olimpiadei Corale ce va avea loc la Pitești în perioada 22-24 Aprilie” a precizat pentru Ghidul Arădean, doamna Director adjunct profesor Marinela Tudoran .

Acești elevi arădeni sunt deosebiți, iar astfel de concursuri prin care ei câștigă locuri onorabile sunt oglinda muncii atât a profesorilor, cât și a elevilor, o muncă cu un loc de cinste, care în ziua de astăzi este demnă de toată aprecierea și tot respectul. Acești elevi ai Colegiului de Arte ”Sabin Drăgoi” nu stau pe telefoane și butonează, ei muncesc din greu pentru a da dovadă că arta , aici vorbim de muzică, este foarte importantă și în același timp atât de frumoasă.

Felicitări elevilor și profesorilor Colegiului de Arte ”Sabin Drăgoi” pentru rezultatele obținute și mult succes pe viitor!