De ce a fost mutată Sărbătoarea Sfântului Gheorghe și când va avea loc

Data publicare: Marti, 02 Aprilie, 2019 Total: 1257 accesari

De ce a fost mutată Sărbătoarea Sfântului Gheorghe și când va avea loc Sărbătoarea Sfântului Gheorghe nu va mai avea loc pe data de 23 aprilie, așa cum se obișnuia până acum, ci ea a fost mutată.


În acest an, Paștele va fi sărbătorit de creștinii ortodocși pe data de 28 Aprilie, iar Sfântul Gheorghe ar fi picat în Săptămâna Patimilor, iar din acest motiv, Biserica Ortodoxă a schimbat data acestei sărbători. Sfântul Gheorghe va fi sărbătorit în acest an pe data de 29 aprilie, la o zi după Paște. 


Biserica Ortodoxă Română motivează această schimbare datorită faptului că anul acesta sărbătoarea pică în săptămâna Patimilor.

”Pentru că sărbătoarea Sfântului Gheorghe cade în săptămâna Sfintelor Pătimiri, care este cea mai intensă din punct de vedere spiritual, din anul bisericesc, s-a decis, dar nu este prima dată, ca doar slujba Sfântului Gheorghe să se oficieze luni, imediat după Paști. E o rațiune liturgică, ține de ordinea tipiconală a slujbelor bisericești și are legătură deci cu acest tip de ordine liturgică în care se dă maximă atenție, întotdeauna, sărbătorii celei mai importante. În cazul nostru vorbim de sărbătoarea Învierii Domnului. Este firească această deplasare a slujbei nu a sărbătorii efective care rămâne tot pe 23 aprilie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.