START la Circuitul turistic „Secretele Aradului”

Data publicare: Luni, 01 Aprilie, 2019 Total: 1058 accesari

START la Circuitul turistic „Secretele Aradului”

Circuitul turistic „Secretele Aradului” a pornit în forță, la sfârșitul săptămânii trecute. Zeci de arădeni au ascultat amănunte inedite despre istoria orașului. Următorul circuit se va organiza în data de 13 aprilie, de la ora 10! Atenție, de această dată locurile vor fi limitate la cel mult 40! Nu ezitați să vă înscrieți din timp, la numărul de telefon 0728.116.412 (Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Arad).

 



Povestea lui Sever Frențiu și a vitraliilor din Palatul Administrativ a suscitat curiozitatea arădenilor

 

Consiliul Județean Arad a inaugurat, sâmbătă, un circuit turistic inedit. Este vorba despre „Secretele Aradului”, un traseu turistic urban prin care se prezintă aspecte inedite din istoria locului, povești legate de clădiri, de evenimente istorice și culturale arădene, personalități.


Misterele Bisericii Roșii 

Aproximativ o sută de arădeni au participat la primul tur ghidat, care a fost condus de Andrei Ando, directorul executiv al Direcției de Comunicare și Strategii din Consiliul Județean Arad. Prezentarea secretelor Aradului a durat patru ore. Și încă ar mai fi fost cel puțin la fel de multe de prezentat.

 


Arădeni pasionați de istoria locului
 

A început cu vitraliile Palatului Administrativ, a continuat cu garsoniera în care și-a trăit ultimii ani de viață fondatorul Bisericii Roșii, cu misterele Palatului Cultural, închisoarea din secolul XIX de sub Palatul Comitatului,  întâmplările dramatice pe strada Tribunul Dobra, a continuat la Sinagoga Neologă, apoi la o farmacie care de 119 ani funcționează în aceeași locație. La final, „cireașa de pe tort” a fost cisterna Turnului de Apă, un spațiu foarte puțin cunoscut comunității locale, deși decenii întregi aprovizionarea cu apă a Aradului a depins de acest bazin aflat la ultimul etaj al Turnului de Apă.


 O poveste puțin cunoscută despre Sinagogă

 

Circuitul „Secretele Aradului” își propune nu doar să dezvăluie aspecte din istoria locului, ci să și demonstreze că Aradul are capacitatea să furnizeze experiențe turistice atractive. La această ediție inaugurală au participat și 25 de ghizi turistici și bloggeri din domeniul turismului, din toată țara. Ei au fost invitați la Arad de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

 Copii cu atenția încordată 

 

„O mare bucurie a fost pentru noi numărul mare de copii care și-au însoțit părinții la acest circuit, dar și interesul pe care l-au arătat față de istorioarele Aradului. Continuăm, pentru că sunt lucruri frumoase de făcut și locuri frumoase de văzut în Arad”, a declarat Andrei Ando.