Două curse charter de pe Aeroportul Arad duc protestatarii la Strabourg

Data publicare: Miercuri, 27 Martie, 2019 Total: 4666 accesari

Două curse charter de pe Aeroportul Arad duc protestatarii la Strabourg

Două curse Charter pline ochi, au plecat miercuri dimineaţa de pe Aeroportul Arad cu destinaţia Strabourg, în care s-au îmbarcat peste 200 de persoane, pentru a participa la un protest în faţa Parlamentului European.

 

Cei peste 200 de pasageri care s-au îmbarcat în cele două curse sunt reprezentanţi ai firmelor de transport, care sunt nemulţumiţi de măsurile prevăzute de  Pachetului 1 de mobilitate, pachet ce cuprinde măsuri legislative care ar restricţiona transportul rutier la nivel european, şi cer reanalizarea condiţiilor de efectuare a perioadei de repaus săptămânal normal în cabina autovehiculului, fiind, totodată, împotriva aplicării regulilor detaşării la transporturile rutiere. Ei nu sunt de acord cu întoarcerea acasă a conducătorilor auto cel puţin o dată la patru săptămâni – sau, în cazul în care şoferul alege să ia două repausuri săptămânale reduse, după trei săptămâni pe drum.

 

„Ţările vestice încearcă să profite de situaţia generată de Brexit şi vor să voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfăşurată în data de 27 martie. Federaţia Operatorilor Români de Transport se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate, fiind împotriva restricţionării cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de ‘răcire” (cooling-off) de 5 zile (sau oricare altă perioadă) înainte ca alte operaţiuni de cabotaj să poată fi efectuate în aceeaşi ţară cu acelaşi autovehicul”, spun reprezentanţii FORT, în comunicat.