Marşul pentru viaţă 2019 s-a desfăşurat şi în Arad

Data publicare: Duminica, 24 Martie, 2019 Total: 1472 accesari

Marşul pentru viaţă 2019 s-a desfăşurat şi  în Arad

Marșul pentru Viață 2019 „Unic din prima secundă”, manifestare  națională aflată la a IX-a ediție, a reunit la Arad pentru a opta oară, peste 500 de părinți, bunici, copii și preoți, sufletul acestei manifestări fiind actrița Georgiana Popan.

Înaintea pornirii în marș după rugăciunea de început, elevii Școlii Ortodoxe „Sfântul Ierarh Nicolae” Arad aflați sub coordonarea prof. Cristina Opreanu și copiii de la Grupul Coral „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Catedrala Veche Arad, coordonați de Sorin Gheorghe Săplăcan au interpretat câteva cântece religioase pentru copii.

Manifestarea a început de la ora 12:00, din Piața Avram Iancu, cu oprire la Spitalul Matern unde s-au spus rugăciuni și s-a încheiat la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”, unde participanții au intonat cântece religioase și a fost creată o cruce de lumânări, spre pomenirea copiilor uciși prin avort. Așa cum spunea și pr. consilier Gheorghe Gligor, în deschiderea evenimentului, Marșul pentru Viață reprezintă „o mărturisire a noastră față de acest mare dar dat de Dumnezeu, care se numește viață”. A VIII-a ediție consecutivă a Marșului pentru viață de la Arad a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscop al Aradului, de către Arhiepiscopia Aradului împreună cu Asociația Filologos Arad.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington D.C., în 22 ianuarie 1974. În România, a fost organizat pentru prima dată la Sibiu și Timișoara în anii 2000,  iar în 2018 peste 300 orașe și sate din România și Republica Moldova  au aderat la acest eveniment ajungându-se anul acesta la peste 600 de orașe și localități care au organizat marșul. La Arad, Marșul pentru viață a fost inițiat de Ana-Maria Zbora (Jitea), coordonatoarea Campaniei „Alege Viaţa”, în școlile din județ.

La final părintele Simion Mladin de la Catedrala Arad a transmis arhiereștile binecuvântări ale Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu și a mulțumit atât celor care au organizat cât mai ales celor care au participat la marș, care este o adevărată mărturie de credință în zilele noastre.











Sursa: Arhiepiscopia Aradului