ULTIMA ORĂ ! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Data publicare: Joi, 21 Martie, 2019 Total: 1403 accesari

ULTIMA ORĂ ! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță Bogdan Trif, ministrul Turismului, a venit cu vești bune pentru români, declarând că voucherele de vacanță se vor acorda atât în 2019, cât și în 2020.

Demnitarul a explicat că prelungirea acordării voucherelor de vacanță pentru acest an și pentru 2020 reprezintă o măsură din programul de guvernare și că nu este singura care vizează stimularea sectorului turistic.

„E important 1.450 de lei pentru 1.2 milioane de români care or să cheltuie acești bani, și asta este cel mai important, în interiorul granițelor României. Este o măsură categorică care are și un caracter social, dar mai mult decât atât, este o măsură care stimulează mediul privat, pentru că sunt infuzați în sectorul turistic aproape 400 de milioane de euro. Anul trecut, sectorul privat a realizat un studiu în care au spus că voucherele de vacanță au revigorat sistemul turistic și au avut o creștere de 30%.”, a declarat Trif la antena3.ro.

Oficialul de la Turism a adăugat că prin aceste vouchere de vacanță s-a reușit un lucru extrem de important, și anume să scoată la lumină o bună parte a unităților de cazare, în special a pensiunilor, care funcționau la negru.

Și aceasta fiindcă este necesar ca o unitate de acest tip să fie clasificată și autorizată pentru a putea accepta și valorifica vouchere de vacanță. Din acest motiv, anul trecut s-a înregistrat o creștere de 60 de procente a solicitărilor de autorizare, comparativ cu 2018, în ceea ce privește litoralul românesc.