Vești PROASTE pentru toți românii

Data publicare: Marti, 19 Martie, 2019 Total: 1534 accesari

Vești PROASTE pentru toți românii

Vești proaste pentru toți românii! Creșterea prețurilor din ultima perioadă, cu 4% la produsele de bază și-a spus cuvântul, iar asta se simte drastic la buzunarul românilor. Ce a făcut Guvernul ? A mărit salariile ca să tripleze prețurile la toate produsele, iar românul nu mai face față scumpirilor

Cifrele Eurostat arată că țara noastră era din nou pe primul loc în luna februarie din punct de vedere al inflației. Pentru că fermierii spre exemplu nu mai fac față cu costurile de producție, aceștia sunt nevoiți să crească prețul. La rândul lor, nici cetățenii nu mai fac față scumpirilor care au loc în România, iar salariile și pensiile nu le mai ajung unora, nici pentru mâncare.

Cartofii se vindeau în luna ianuarie cu 2 lei/kg, iar acum în luna martie, după cum bine știți, prețul este în jur de 3-3,5 lei/kg. Anul trecut prețul era în jur de 60, 70 de bani/kg. Ceapa uscată costa 4 lei şi 10 bani acum două luni iar acum costă peste 5 lei kilogramul. Roşiile, ardeii şi dovleceii s-au scumpit cu 26%.


România se confruntă cu un fenomen al scumpirilor. Datele Eurostat din februarie arătau că în țara noastră, creșterea medie a prețurilor era de 4%, în timp ce în Irlanda, Grecia și Spania au stagnat.

Potrivit specialiștilor, inflația crește din cauza creşterii costurilor pentru producători şi firme. Estimările Guvernului arătau că România va avea o inflație de 2,8%.

Inflaţia se aprinde, potrivit specialiştilor, din cauza creşterii costurilor pentru producători şi firme. Guvernul estima că vom avea inflaţie acum, 2,8%, dar avem 4. Se ajunge astfel la avertismentul companiillor şi al Băncii Naţionale potrivit căruia modificările legislative vor scumpi viaţa românilor, potrivit capital.ro.