Sebastian Ciucur, Faur Sergiu și Coroban Florin, cei trei pompieri eroi, care dau viață, nu doar salvează vieți !

Data publicare: Luni, 18 Martie, 2019 Total: 1715 accesari

Sebastian Ciucur, Faur Sergiu și Coroban Florin, cei trei pompieri eroi, care dau viață, nu doar salvează vieți !
Duminică 17 martie a.c., a fost o zi ”plină” pentru echipajul SMURD al Gărzii de intervenție nr. 2 Chișineu Criș din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu. O pacientă a născut chiar în drum spre spital, în SMURD. Cei trei pompieri, salvatori sau eroi, cum ne place nouă să le spunem, merită toată aprecierea și respectul, pentru munca pe care au depus-o cu multă ”sudoare” duminică, dar și în restul zilelor. 

”Intervenții multe, dificile, și multe drumuri spre UPU Arad. Pana la miezul nopții paramedicii au făcut câteva sute de kilometrii. Era trecut de ora 12 noaptea când au fost solicitați sa preia o pacientă gravidă de 37 de ani din Țipari. Misiunea părea simplă, transport la matern. 
Au ajuns la adresă, au preluat pacienta și au pornit spre Arad. Au mers aproximativ 500 de metri și paramedicul care monitoriza pacienta, cu un calm desăvârșit le spune colegilor din față "oprește că naște". 
”- Cheamă dispeceratul prin radio, solicită în sprijin Ambulanță cu medic și coordonare de la medicului din dispecerat”.
”- Va veni o ambulanță de la Ineu în sprijin, până atunci asistați nașterea, li s-a comunicat din dispecerat” .
Și așa au făcut, cei trei pompieri, Plt adj Sebastian Ciucur , plt maj Faur Sergiu si plt maj Coroban Florin, au respectat întocmai toate procedurile medicale și au reușit sa aducă pe lume un băiat sănătos.
Mama și copilul au fost predați pe drum către echipajul venit în sprijin de la SAJ Ineu. 
Băieții s-au întors la subunitate, fericiți, mulțumiți, uimiți, au trecut prin toate stările sufletești posibile și sigur nu vor uita prea curând intervenția de la Țipari” ne-a povestit cu multe emoții, maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Acești eroi, care sunt prezenți zilnic printre noi, depun multă muncă fizică, însă, cum a fost și în cazul celor 3 pompieri, ei trăiesc multe momente de emoții, stres, pe care noi, oamenii de rând nu le observăm, nu le știm, dar ei spun ”DA”, ”PREZENT” în orice moment din zi și noapte. 

Nu orice om este făcut pentru această meserie, ei, pompierii au dovedit întotdeauna, că empatizează cu noi oamenii, care le cerem ajutorul, iar ei pun mult suflet întotdeauna !