Ionică și prietenii lui în piesa teatrului de păpuși Pădurea Fermecată, care va avea loc sâmbătă 16 martie la Cinematograful din Grădiște

Data publicare: Joi, 14 Martie, 2019 Total: 1085 accesari

Ionică și prietenii lui în piesa teatrului de păpuși Pădurea Fermecată, care va avea loc sâmbătă 16 martie la Cinematograful din Grădiște

Un spectacol de teatru de păpuși va avea loc la cinematograful din Grădiște, eveniment care, pe lângă proiecțiile de filme, are ca scop diversificarea activităților cultural-artistice oferite de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură, instituție care administrează cinematografele din oraș.

 

Astfel, sâmbătă, 16 martie, de la ora 11.00, la Cinematograful din Grădiște va avea loc spectacolul de teatru de păpuși „Pădurea fermecată“, o poveste despre copilărie, despre bine și rău, despre importanța ascultării părinților, cărora li se adaugă multă muzică și distrație. Preț bilet / persoană 5 lei.

 

Spectacolul va aduce în fața celor mici personaje de poveste: iepuraşi, veveriţe, căţei, dar şi lupi şi vrăjitoare. Copiii vor învăța împreună cu personajul principal – Ionică – un băiețel năzdrăvan care nu-și ascultă părinții – că binele învinge mereu, că prietenia este un dar neprețuit și că părinții sunt cu adevărat cei mai buni prieteni pe care îi putem avea.

 

„Povestea fermecată“ este un spectacol recomandat copiilor cu vârste între 3 și 9 ani.

 

Rezervări se pot face la adresa de email:cinemagradiste@gmail.com și la telefon 0740-946 821 (de marți până vineri, între orele 10.00-12.00 și 18.00 – 20.00)

 

Spectacolul de teatrul de păpuși este organizat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad și face parte dintr-un proiect care are ca scop revitalizarea cinematografelor din Arad și transformarea acestora în mini-centre culturale.

 

Astfel, în acest an, prin proiectul „Cultura mai aproape de arădeni“, la cinematografele din cartierele Grădiște și Gai vor fi organizate, pe lângă proiecții de filme și spectacole de teatru de păpuși, concerte camerale, expoziții, și alte evenimente.

 

Proiectul „Cultura mai aproape de arădeni“ se adresează persoanelor care locuiesc în cartierele municipiului care își doresc să participe la evenimente cultural-artistice și care, din diverse motive, nu reușesc să ajungă la instituțiile culturale care au sălile de spectacol în centrul orașului.

 

La baza acestei inițiative a stat realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice).