Un tren de marfă care circula pe ruta Curtici-Giurgiu Nord a deraiat în județul Hunedoara

Data publicare: Joi, 14 Martie, 2019 Total: 1403 accesari

Un tren de marfă care circula pe ruta Curtici-Giurgiu Nord a deraiat în județul Hunedoara Joi 14 martie a.c., un tren de marfă privat, pe Magistrala 200 Arad-Simeria, la ieşirea din Staţia CF Zam către Câmpuri-Surduc, din judeţul Hunedoara, la kilometrul feroviar 526+700 de metri au deraiat 5 vagoane de pe linia de cale ferată, dintr-un convoi de 20 care aparţin trenului de marfă 30684. Circulaţia feroviară s-a desfășurat pe un fir pe M 200 Arad-Simeria, până la remedierea problemei.

"Trenul de marfă, care aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, are în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici - Giurgiu Nord. La faţa locului echipele feroviare de intervenţie ale Regionalei CF Timişoara vor acţiona pentru repunerea pe şină a vagoanelor cu un tren de ajutor cu vinciuri, care va fi îndrumat din staţia Simeria. Cauzele acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de comisia de anchetă", precizează sursa citată. 


Este al treilea incident de acest fel în ultimele două săptămâni. În data de 2 martie, locomotiva unui tren care circula pe relaţia Braşov - Curtici a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Săvârşin. În 8 martie, un vagon din compunerea unui tren pe relaţia Sighetu Marmaţiei - Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc. 

Vagoanele sunt descoperite, încărcate cu role de hârtie şi nu prezintă alte pericole.