Mari emoții pentru elevii claselor a VIII-a care au început astăzi Simularea Evaluării Naționale

Data publicare: Luni, 11 Martie, 2019 Total: 1792 accesari

Mari emoții pentru elevii claselor a VIII-a care au început astăzi Simularea Evaluării Naționale Luni 11 martie, elevii au început Simularea Evaluării Naționale. În perioada 11-13 martie, elevii vor susține Simularea pentru Evaluarea Națională 2019.

La Limba și Literatura Română, elevii trebuie să dovedească faptul că pot înțelege un text literar sau nonliterar, să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Probele au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele la simularea evaluării naționale. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Subiecte si barem la Limba română

Anul acesta, Ministerul Educaţiei vrea să testeze pentru clasa za VII-a o nouă structură posibilă a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020. Astfel, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019, vor conține la Matematică, în proporție de minimum 30%.

Potrivit Ministerului Educaţiei, subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. Elevii de clasa a VII-a nu au avut la dispoziţie modele de subiecte speciale, ci s-au ghidat după structura subiectelor pentru clasa a VIII-a. 

Calendar simulare Evaluare Naţională 2019

 

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

 

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

 

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

 

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019

 

Examenul de simulare precede examenul Evaluării Naţionale 2019 care va avea loc în luna iunie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale VIII, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019.