Membri asociaţiei de Prietenie Arad-Gyula au fost oaspeţii primarului oraşului CSONGRAD!

Data publicare: Sambata, 09 Martie, 2019 Total: 1314 accesari

Membri asociaţiei de Prietenie Arad-Gyula au fost oaspeţii primarului oraşului CSONGRAD!

La sfârşitul acestei săptămâni, la invitaţia primarului oraşului Csongrad, Tamas Bedo,  o numeroasă delegaţie mixtă româno-maghiară, reprezentând Asociaţia de prietenie Arad- Gyula, a fost oaspete a oraşului Csongrad. Scopul principal al întâlnirii cu oficialităţile din Csongrad a fost acela de a dezvolta relaţii cultural între cele trei oraşe la nivel de ONG-uri, dar şi stabilirea de relaţii între administraşiile oraşelor Arad şi Csongrad. Dealtfel, în acest scop, copreşedinţii asociaţiei, Szalai Gyorgy şi Teodor Gligor l-au invitat pe Levente Bognar, atât în calitate de viceprimar, cât şi de membru al asociaţiei să însoţească delegaţia comună în această vizită.



              

După întâlnirea protocolară de la sediul primăriei Csongrad, cei aproximativ 40 de membri ai delegaţiei au fost însoţiţi pentru a vizita zona istorică a oraşului, catedrala, dar nu în ultimul rând, de a degusta vinurile din zonă, marca amfitrionului locaţiei, Gulyas Ferenc.


               

Teodor Gligor, preşedintele din partea română a asociaţiei a declarat pentru Ghidul Arădean, că în urma acestei vizite s-au pus bazele unei cooperări pe domenii bine structurate între reprezentanţii Aradului şi oraşului Csongrad.

                



Menţionăm că Asociaţia (nonguvernamentală) de prietenie Arad- Gyula a fost constituită legal în urmă cu patru ani şi este alcătuită foşti consilieri locali şi judeţeni, directori de instituţii, oameni de cultură şi de afaceri, scopul principal fiind de a consolida legăturile dintre Arad şi Gyula pe toate planurile vieţii sociale, economice şi culturale.