Garda de Mediu Arad confirmă sursa mirosului pe care o sugeram joi dimineaţa

Data publicare: Joi, 07 Martie, 2019 Total: 1914 accesari

Garda de Mediu Arad confirmă sursa mirosului pe care o sugeram joi dimineaţa

Garda de Mediu a identificat sursa mirosului pestinențial și a impus măsuri de remediere


Ca urmare a numeroaselor sesizări ale cetățenilor și ale mass-media referitoare la mirosul pestinențial ce s-a resimțit în Municipiul Arad începând din noaptea de 6 spre 7.03.2019. 


Citeşte şi:  
De unde vine mirosul insuportabil în oraș din ultimele zile ?

 

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatul Județean Arad, în urma verificărilor efectuate, au constatat că o societate agricolă din comuna Fântânele a cumpărat și utilizat pentru fertilizarea solului pe care această societate îl lucrează dejecții animale (găinaț de pasăre). În urma controlului efectuat la respectiva societate comercială în cursul zilei de 7.03.2019, împreună cu inspectori  ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, s-a constatat că fertilizarea solului s-a făcut fără a se respecta prevederile impuse de Autorizația de mediu, fără respectarea Ghidului de bune practici în agricultură și fără a se ține cont de condițiile atmosferice.


Pentru remedierea situației au fost impuse măsuri cu caracter urgent, iar pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de mediu va fi aplicată o sancțiune între 50.000 și 100.000 lei.