Amplă mobilizare a pompierilor arădeni la un exercițiu desfășurat la Feroneria Arad

Data publicare: Miercuri, 06 Martie, 2019 Total: 1518 accesari

Amplă mobilizare a pompierilor arădeni la un exercițiu desfășurat la Feroneria Arad
Intervențiile pompierilor arădeni s-au dovedit a fi de fiecare dată desfășurate cu mult profesionalism și multă pricepere. Toată această muncă a lor este datorită pregătirii pompierilor, atunci când ei nu intervin, se pregătesc pentru a deveni mai buni. Un astfel de exercițiu amplu a avut loc marți 5 martie, la Feroneria din Arad.

”Când nu intervenim, ne pregătim pentru a deveni tot mai buni, cei mai buni” este ”glasul” pompierilor arădeni, transmis prin purtătorul lor de cuvânt, maiorul Pleșca George, un om deosebit, care 24 de ore din 24 de ore, comunică jurnaliștilor, cu multă pricepere și profesionalism, tot ce se întâmplă în județul nostru. 
 
”Detașamentul de Pompieri Arad, Detașamentul de Pompieri Ineu din cadrul ISU ARAD cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Serviciul de Ambulanță Județean Arad a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Feroneria Arad.
Exercițiul a testat capacitatea de conducere, cooedonare și cooperare a fortelor din teren și modul de interventie a subunităților ISU Arad.
Totodată s-a verificat și modul de acțiune a personalului operatorului economic până la sosirea forțelor specializate. Scenariul a presupus un incendiu în interiorul fabricii, intervenția specializată CBRN, datorită prezenței substanțelor periculoase, evacuarea victimelor, măsuri de protectie, stingerea incendiului.
Forțe participante: ISU ARAD, 3 autospeciale de stingere, 2 SMURD, 1 autospeciala de interventie si salvare la inaltime, 1 autospeciala CBRN, 1 autospeciala grupa operativa, 4 ofiteri si 20 subofiteri. IJJ Arad: 2 ofiteri si 8 subofiteri, Urgenta Prespitaliceasca Saj 1 ambulanță” ne-a comunicat maiorul Pleșca George, ISU Arad.

Exercițiul a fost organizat de către Serviciul de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul ISU ARAD. 

 


FOTO: ISU Arad