Acțiune amplă a polițiștilor rutieri în Arad

Data publicare: Miercuri, 27 Februarie, 2019 Total: 1153 accesari

Acțiune amplă a polițiștilor rutieri în Arad Polițiștii rutieri arădeni au desfășurat miercuri 27 februarie o acțiune cu efective mărite, pentru siguranța rutieră. 

UPDATE : ”Astăzi, între orele 12-14:30, echipaje din cadrul Biroului Rutier, Serviciului Rutier și Biroului de Ordine Publică, împreuna cu lucrători RAR au desfășurat, în municipiu, o acțiune de amploare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: viteza, neacordarea de prioritate și pietonii.

Acțiunea s-a desfășurat pe arterele principale ale Aradului : C.A. Vlaicu, Calea Radnei, Calea Timisorii, Bd. Nicolescu, RAR, str. Renașterii, Bd Revoluției, str. Pădurii și Victoriei.

In urma activităților desfășurate au fost aplicate 194 sancțiuni contravenționale, din care:
- centura siguranță= 58
- viteza = 60
- opriri/stationari = 12
- telefonie mobila = 3
- pietoni = 7
- bicicliști = 5
- defecțiuni tehnice  = 10
- alte abateri = 39

Valoarea amenzilor aplicate = 66.605 Ron
Au fost reținute 12 certificate de înmatriculare, precum și 10 permise de conducere, din care:
- pentru neacordare prioritate pietoni  = 2
- nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului = 7
- viteza excesivă = 1

În aceasta acțiune au fost folosite 6 autospeciale dotate cu aparate radar precum și radarul laser “TruCam”.
Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, atât în municipiu cât și in județ” au transmis printr-un comunicat, reprezentanții IPJ Arad.



Polițiștii au verificat documentele șoferilor și le-au amintit de importanța purtării centurii de siguranță, celor care au "uitat" de ea. Acțiunea de astăzi a polițiștilor rutieri a fost cu scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere. 


De subliniat este și faptul că în ultima perioadă, tot mai des au loc în Arad astfel de acțiuni și pot fi observate echipaje ale Biroului Rutier, amplasate în diferite locații ale orașului , aproape în fiecare weekend , tocmai cu scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere.