Alianța Vestului a propus Comisiei Europene la întâlnirea de la Timișoara ca autostrada Transilvania să primească susţinere financiară

Data publicare: Miercuri, 27 Februarie, 2019 Total: 1563 accesari

Alianța Vestului a propus Comisiei Europene la întâlnirea de la Timișoara ca autostrada Transilvania să primească  susţinere financiară

Marți, la Timișoara, 3 primari din Alianța Vestului s-au întâlnit cu reprezentanți ai Comisiei Europene (CE). La întâlnire au prezentat proiectele pe care Alianța dorește să le realizeze cu bani europeni în exercițiul financiar 2021-2027.

 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a scris pe Facebook:

„NOUTĂȚI DESPRE ALIANȚA VESTULUI!

Astăzi, 26.02.2019, la Primăria Timișoara, am avut o întâlnire de lucru, noi, Primarii fondatori ai Alianței Vestului -mai precis trei dintre noi: subsemnatul, Emil Boc și Gheorghe Falcă, colegul Ilie Bolojan lipsind fiind foarte răcit, cu o delegație din partea Comisiei Europene, condusă de d-na dr. Maria Sioliou, Policy officer, Directoratul General pentru Politică Regională și Urbană.

 

Au participat, de asemenea, directorii Agențiilor de Dezvoltare Vest, respectiv Nord-Vest, precum și consultanți Jaspers.

Noi, Primarii, am prezentat proiectele majore ale orașelor noastre și proiectele regionale, respectiv naționale de interes deosebit pt orașele și regiunile noastre. Reprezentanții Comisiei Europene ne-au furnizat o serie de informații privind posibilitățile de obținere de fonduri direct de la Bruxelles, pentru exercițiul 2021-2027.

Încă o dată, inițiativa noastră a fost deosebit de apreciată și considerată model de bună practică, de multiplicat în Uniune”.

Noi am propus să legăm cele două capitale de regiune, Clujul de Timişoara prin Oradea şi Arad, am propus ca autostrada Transilvania, care leagă Clujul de Oradea şi apoi spre Borş, să primească o susţinere financiară; între Arad şi Timişoara este nevoie să punem în practică autostrada care intră la Borş, trece pe lângă Oradea şi se conectează la Arad. Contăm foarte mult pe legătura Timişoarei cu Belgrad, mai ales că în 2021 Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului, potrivit Ziua de Vest.

Sursa: ziuadevest.ro