Răzvan Cadar (PNL): „Proba bugetului: parlamentarii PSD nu fac nimic pentru Arad”

Data publicare: Luni, 11 Februarie, 2019 Total: 1043 accesari

Răzvan Cadar (PNL): „Proba bugetului: parlamentarii PSD nu fac nimic pentru Arad”

Bugetul propus de Guvernul PSD nu aduce investiţii importante pentru Arad. O spune chiar deputatul Dorel Căprar, care cu greu poate menţiona investiţii notabile pentru Arad.

„Dacă dai la o parte minciuna şi laudele neîntemeiate, singurele obiective de investiţii menţionate de Dorel Căprar sunt finalizarea pasajului de pe centură şi drumul expres Arad – Oradea. Lipseşte un proiect de mare anvergură, autostrada Via Carpathia, pentru care pot fi obţinute fonduri europene, care ar legat Aradul prin autostradă de Oradea şi de sudul Europei. Lipsesc investiţiile asumate de Guvernul PSD pentru trecerea Cetăţii în circuitul civil. Lipsesc investiţii notabile în obiective ca reabilitarea Sălii Polivalente şi a bazinului Delfinul şi multe, multe alte obiective ale Guvernului pentru care Aradul are nevoie de finanţare. În ceea ce priveşte pasajul, minciunile deputatului Căprar sunt fără de sfârşit. El spune arădenilor că a promis finalizarea acestuia în 2016. Este fals, a promis şi în 2012 finalizarea pasajelor şi nu s-a ţinut de cuvânt. Ulterior, acelaşi deputat a promis că pasajul va fi gata în 2018. Lucrările trebuiau să înceapă în primăvară, dar cu îngăduinţa PSD abia au început în toamnă.

Finalizarea acestui pasaj nu mai este o investiţie cu care să se laude, este o problemă de obraz. Faptul că deputatul Căprar aduce vorba despre PNDL – unde, să ne amintim, Aradul a fost plasat de PSD pe ultimele locuri din ţară – arată de fapt alocările modeste de la buget de care beneficiază Aradul. PNL va propune o serie de amendamente în favoarea Aradului, poate se vor trezi şi parlamentarii PSD, poate vor realiza că ar trebui să reprezinte Aradul şi le vor vota”, a declarat Răzvan Cadar, secretar executiv al PNL Arad.